Horecazaken begonnen in coronacrisis: Loetje, Bombina, Demi Green, Broodje Ben en SAP.BAR

  Partnerbijdrage

Een horecazaak beginnen middenin de coronacrisis, je moet het maar durven. Toch deden diverse Delftse ondernemers het. Een telling van een onderzoeksbureau gespecialiseerd in de foodsector, Datlinq, meldt dat het aantal horecazaken in Delft zelfs gestegen is tijdens de lockdown. Algemeen Dagblad en Indebuurt maken ook melding van het opzienbarende gegeven. Welke waaghalzen doken in het diepe?

Gas, water, licht, huur, inkoop, personeel

Het AD schrijft dat deze mensen ‘de stoute schoenen aantrokken’. De lockdown maakte de uitdaging nog groter dan ze normaal gesproken al is. Kostenposten zoals energie, personeel en huur zijn al pittig, en zeker in een grote en populaire binnenstad als Delft. Maar wie weet kwamen deze ondernemers in contact met milde huurbazen en hebben ze goede energie aanbiedingen weten te vinden. Hoe het ook zij, ze vonden de moed en de positieve energie om ondanks alle adviezen, prognoses en discussies tegen de stroom in te zwemmen.

Loetje en Broodje Ben

Loetje staat volgens Indebuurt bekend om de lekkerste biefstuk van het land, die doorgaans met jus en wit brood geserveerd wordt. Het is een restaurantketen die ook filialen in onder andere Amsterdam, Utrecht en Groningen heeft. Andere gerechten die genoemd worden zijn de sticky toffeetaart en de poké bowls. Een andere keten is Broodje Ben (’Echt iedereen is fan!’), die zich op de lunchende bestellers en afhalers richt. Veelal bedrijven dus. Het pand is gevestigd aan de Vrijheidslaan 10 en op de website is de keuze reuze als het gaat om beleg. Van vlees tot veganistisch en alles ertussenin.

Broer en zus Bombina

Op de Hippolytusbuurt opende Bombina, gespecialiseerd in ontbijt en lunch met mediterrane invloeden. ‘We willen een relaxed vakantiegevoel oproepen bij onze gasten’, zeggen de eigenaren, broer Ioannis en zus Konstantina. Hun half-Griekse, half-Servische afkomst brengt verrassende culinaire invloeden met zich mee. Bovendien heeft Konstantina als banketbakker gewerkt in Chicago, Londen en Parijs. Ze maakt marble cakes, cinnamon buns, en een Frans gebakje dat pistache financier heet. Het duo is vol goede moed begonnen in maart.

SAP.BAR en Demi Green

Op de Brabantse Turfmarkt opende saladebar Demi Green en smoothie- en sapjesbar SAP.BAR vergezelt Broodje Ben op de Vrijheidslaan. Demi Green presenteert zich als een hippe, moderne en gezonde horecazaak die gerechten serveert met namen als The Greek freak, Turn the bowl en Chicken met de gebakken peren. Vitaminen in vloeibare vorm worden vers bereid in SAP.BAR, maar daar kunnen ook fruitsalades, koffie en thee genuttigd worden. Vanzelfsprekend is een en ander ter plekke te consumeren én mee te nemen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1