Op zoek naar de perfecte barbecue

  Partnerbijdrage

Het einde van het schooljaar betekent ook altijd weer de start van de zomervakantie. Een gezellige periode waarin lange dagen en nachten in combinatie met heerlijke zomerweer centraal staan. Alhoewel dat mooie weer in Nederland jammer genoeg niet altijd een evidentie blijkt te zijn, zelfs met de opwarming van de aarde. In elk geval staat de zomervakantie garant voor heel wat meer tradities die elk op hun beurt een warm en zomers vakantiegevoel oproepen. Aarzel dus niet langer en haal die barbecue maar van onder het stof. En voor zij die er nog geen hebben of twijfelen over de aankoop ervan, hij blijkt zijn investering meer dan waard!

De start van de zomervakantie
Net zoals in heel wat andere Europese landen is ook in Nederland de zomervakantie enkele weken geleden van start gegaan. Na een heel schooljaar zwoegen en zweten, en in vergelijking met andere schooljaren dit afgelopen jaar net iets meer, is het nu tijd voor rust en ontspanning. De, hopelijk, warme zomerdagen nodigen dan ook uit voor een instant vakantiegevoel waarin tal van tradities centraal staan. Wat dacht je van een heerlijke hapje en drankje bij een knetterend barbecue? Niets gezelliger dan de typische barbecuekruiden lucht die, tijdens het bakken, grillen of roken, de hoogte in gaat.

Uit onderzoek is gebleken dat, en bovendien niet alleen in Nederland, heel wat huishoudens in het bezit zijn van een uitstekende barbecue, of tenminste op zoek gaan naar een (nieuw) exemplaar bij de start van de zomervakantie. Heb jij jouw ultieme barbecue nog niet gevonden, dan zijn er uiteraard heel wat elementen waarmee je rekening moet houden gaande van het formaat tot de mogelijkheden en eventueel ook de kostprijs. Het helpt alvast om te focussen op bepaalde kenmerken teneinde de zoektocht iets comfortabeler en aangenamer te maken.

De geschikte barbecue
De knoop is eindelijk doorgehakt en je besluit op zoek te gaan naar een degelijke barbecue. De zoektocht zomaar in het wildeweg starten kan wel eens voor heel wat stress zorgen. Het uitgebreide aanbod toont aan dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van formaat, design, uitvoeringen, types, functiemogelijkheden en prijs. Maak voor jezelf uit waar je naar op zoek bent en wat je van het apparaat verwacht en probeer, door te focussen op enkele kenmerken, de zoektocht voor jezelf net iets aangenamer te houden. En besef; de geschikte barbecue bestaat niet. Elk model heeft voor- én nadelen en het ligt er maar wat je zelf belangrijk acht.

Woon je op in een appartementsblok en geniet je een klein balkon of terras, dan kan het handig zijn om uit te kijken naar een rookvrije barbecue. Zo zijn er heel wat tafelbarbecues waaruit je vervolgens kunt kiezen. Voor zij die wel over een kleine dan wel middelgrote tot grote tuin beschikken, is de keuze misschien net iets uitgebreider alhoewel ook zij voor een kwalitatieve tafelbarbecue kunnen en mogen kiezen natuurlijk. Echter, op het gebied van de buiten barbecues is er altijd iets meer keuze. Hier dien je dus meer te focussen op andere bijkomende kenmerken zoals de functiemogelijkheden en eventueel het formaat.

Formaat, type en functiemogelijkheden
Bedenk dus waar je de barbecue wilt installeren en of hij het hele jaar door blijft staan of in de winter/ na elk gebruik moet worden opgeborgen. Zo kan een tafelbarbecue snel en probleemloos worden verplaatst en ergens op het rek veilig worden weggeborgen. Bij een klassieke barbecue met bijbehorend onderstel doe je dat niet zomaar even. Kies daarom voor een exemplaar met een verrijdbaar/ inklapbaar onderstel of indien mogelijk een meegeleverde beschermhoes.

En hoe zit het dan met het formaat? Uiteraard dient het formaat recht evenredig te zijn met het aantal personen die er frequent willen van genieten. Ben je slechts alleen of met 2 dan is een tafelbarbecue vaak voldoende terwijl een rookoven of traditionele barbecue dan weer een betere optie is voor (grote) gezinnen. Besef dat er op basis van de functiemogelijkheden ook heel wat diverse types kunnen worden genoteerd gaande van de traditionele houtskoolbarbecues tot de exemplaren op gas, de Kamado barbecues en de zogenaamde smoker barbecues. Voor meer info verwijzen we graag door naar https://tuintijdschrift.com .

Meer berichten
 
CustomHtml_1