Foto:

De perfecte samenwerking tussen mens en machine

  Partnerbijdrage

Wanneer mensen en machines, lees robots, op een perfecte manier samenwerken kan dat een grote verbetering zijn voor een bedrijf. Langdurig eentonig werk wordt overgenomen door de robot en de werknemer kan zich vervolgens tegelijkertijd bezighouden met andere werkzaamheden in het bedrijf. Productieverhogend en daardoor winstgevend. Robots zijn al lang geen grote logge machines meer. De nieuwe collaboratieve robots, ook wel cobots genoemd, zijn licht en compact en bovendien multifunctioneel inzetbaar. Een industriële robot die geschikt is voor elk bedrijf.

Multifunctioneel en eenvoudig te programmeren

Denkt u nog steeds een computerprogrammeur te moeten zijn om een cobot te programmeren, Niets is minder waar. De nieuwe generatie collaboratieve robots zijn multifunctioneel inzetbaar en met slechts enkele uren door elke werknemer veilig te programmeren en te bedienen. Denk eens aan de processen die u binnen uw bedrijf zou kunnen laten uitvoeren door een cobot. Het in elkaar schroeven en assemblage van losse onderdelen wordt voortaan met de grootste precisie gedaan door de cobot. Wanneer een klus klaar is kan de cobot snel en eenvoudig worden verplaatst naar een andere afdeling in het bedrijf om daar een volgende klus aan te pakken. Of het nu gaat om een klus in de landbouw, de elektronica of de farmaceutische industrie.

Een cobot voor elke klus

Door de grote verscheidenheid in cobots is er altijd wel één die toepasselijk is voor uw bedrijf. Bekende cobots zijn die uit de UR serie. Denk aan de UR3e, UR5e, de allernieuwste UR10e en de UR16e. De kleinste cobot heeft slechts een gewicht van slechts 11 kilo en is daardoor zeer geschikt voor gebruik op kleinere oppervlaktes. De UR16e is de grootste colloboratieve robot in deze serie en hij draait zijn robotarm dan ook niet om voor de zwaardere klussen in een bedrijf zoals verpakkings en assemblage klussen van zwaardere materialen. Cobots zijn voor elk bedrijf een zeer kostenefficiënte investering, flexibel inzetbaar en verdienen zichzelf snel terug door een hogere productiviteit van een constante hoge kwaliteit.

Automatisering en personeel

Merkt u weerspannigheid op onder de werknemers wanneer u praat over het automatiseren van sommige werkzaamheden. Veel werknemers denken dat ze worden vervangen door robots en zo hun baan kunnen verliezen. Door het investeren van de gemakkelijk te programmeren cobots zullen uw werknemers in no time overstag gaan en al snel de voordelen van het samenwerken met de cobot ondervinden. Ze kunnen de cobot zeer snel en eenvoudig zelf programmeren en zichzelf bezighouden met andere noodzakelijke werkzaamheden terwijl de cobot het eentonige werk zonder morren van hen overneemt. Automatisering is een verrijking voor uw bedrijf.

Meer berichten
 
CustomHtml_1