Diverse culturele vacatures en stages bij STECK en De Veste

  Partnerbijdrage

Zowel poppodium STECK als Theater De Veste hebben diverse vacatures gepubliceerd. Op deze culturele Delftse plekken is plek voor horecapersoneel, licht- en geluidstechnici, productie- en marketingstagiaires en concertfotografen. De vergoedingen variëren van consumptiebonnen tot een vast salaris.

Vereisten

Waar bij vacatures in de zakelijke wereld vaak de nodige diploma’s of een rijbewijs vereist zijn, wordt er bij deze functies vooral gehamerd op enthousiasme, leergierigheid en liefde voor cultuur. De culturele sector is een heel andere dan die van bijvoorbeeld banken en verzekeringen. Al kan het voor sollicitanten nooit kwaad om de eigen, op het eerste gezicht irrelevante ‘extra’s’ te vermelden: ervaring met Photoshop, het bezit van een eigen auto of de kennis van de Engelse taal komen wellicht van pas. Men moet immers promotiemateriaal ontwerpen, boodschappen doen en internationale artiesten gastvrij ontvangen. Overigens is het belangrijk om te weten dat op dergelijke werkplekken de inzet van een eigen auto door de werkgever verzekerd wordt, zodat bij eventuele schade de eigen, goedkoopste autoverzekering niet hoeft te worden aangesproken.

STECK: horecapersoneel, fotografen en geluids- en lichtmensen

De vele concerten in STECK, het poppodium aan de Kromstraat, moeten worden vastgelegd door concertfotografen, belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden. De vergoeding bestaat uit consumptiebonnen, maar dit werk prijkt wel mooi op een cv van een fotograaf, die bovendien wordt aangeprezen via de sociale kanalen van het poppodium. Voor licht- en geluidstechnici is er wel een salaris: zowel geschoolde als lerende technici kunnen zich aanmelden via info@pam.nl. Op horecagebied wordt er gevraagd naar parttime (betaalde) glazenhalers, barkeepers en gastvrouwen en -heren. Voor deze vacatures en die van fotograaf dient contact op te worden genomen met vacature@steck.nl.

De Veste: naast horecapersoneel verschillende stages

Het eveneens in de binnenstad gelegen Theater De Veste is naast horecapersoneel op zoek naar stagiaires met vier specialismen: productie, marketing, techniek en eventmanagement. De productie behelst bijvoorbeeld het maken van draaiboeken en tijdschema’s evenals het verzamelen van informatie, marketing betreft vanzelfsprekend het op originele wijze aan de man brengen van tickets voor voorstellingen, techniek draait voornamelijk om geluid en licht en in de categorie ‘horeca & evenementen’ oftewel eventmanagement vallen meerdere overkoepelende thema’s zoals planning en organisatie. Meer informatie over alle vacatures staat op de website van het theater, onder het kopje ‘over ons’.

Voordelen van baan of stage in de cultuursector

Naast ervaring, een eventuele vergoeding of salaris en het sociale aspect is een fijne bijkomstigheid dat op dit soort werplekken altijd een creatieve sfeer heerst. Wekelijks parkeren interessante, soms internationaal bekende of juist Delftse artiesten hier hun auto of tourbus en zijn de werknemers achter de schermen vrijgesteld van elke entreeprijs.

Meer berichten