Foto: Ruben Timman

Word mentor bij School’s Cool Delft!

  Partnerbijdrage

DELFT - Cara woont samen met haar moeder, die ziekelijk is. Haar ouders zijn gescheiden. Vaak doet zij de boodschappen, wat huishoudelijk klusjes en houdt ze haar moeder gezelschap. Op school is het moeilijk door de situatie thuis. Het kost moeite de aandacht bij de les te houden en haar huiswerk te plannen. Via school is er contact opgenomen met School’s cool Delft. Wekelijks komt nu 1,5 uur mentor Marjolein bij Cara om te helpen met alle zaken rondom school. Ook ondernemen ze samen soms een leuke activiteit.

Vrijwilligers helpen leerlingen
Thuismentoren van School’s Cool Delft zijn vrijwilligers die kansrijke leerlingen in kwetsbare situaties in het onderwijs tijdelijk ondersteunen. Als het kan – door de versoepelingen in de coronamaatregels – thuis, anders online. Zo helpen de mentoren bijvoorbeeld met het plannen van huiswerk, het maken van een schoolkeuze of de overstap naar de middelbare school. Ook worden er leerlingen begeleid van wie de schoolresultaten in gevaar komen doordat er te weinig ondersteuning door ouders kan worden gegeven, zoals in het geval van Cara. Het belangrijkste doel van School’s cool is het voorkomen van schooluitval en het vergroten van de kansen van leerlingen vanaf groep 8 van de basisschool tot in het voortgezet onderwijs. Jaarlijks zijn er 75 mentoren nodig. 

Gelukkig gaat Cara weer goed vooruit op school! Maar spreekt haar verhaal je aan en wil je ook een leerling helpen, kijk dan op www.schoolscooldelft.nl of mail naar marijke@schoolscooldelft.nl.

Wat krijg je er voor terug? 
De vrijwillige mentor:

  • Krijgt begeleiding van een mentorcoördinator 
  • Krijgt verdieping & kennis door trainingen, intervisies en thema-avonden voor de ondersteuning en begeleiding van leerlingen.
  • Doet nieuwe contacten op voor haar/zijn netwerk.
  • Kan nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
  • Een goed gevoel: onderzoek toont aan dat het helpen van anderen een gevoel van waarde, voldoening, dankbaarheid en geluk geeft.
Meer berichten