Afbeelding
Foto: Ernir Eyjólfsson

UMBRA ENSEMBLE (IJsland) | Rondom Kerst - Solstitium

Partnerbijdrage

Met de donkerste dagen op komst brengt het Umbra Ensemble licht, met verfrissende arrangementen op eeuwenoude Scandinavische- en West-Europese (kerst)liederen rondom de zonnewende. Een hartverwarmend concert met spatzuivere zang die een boost krijgt door de contrabas, viool, Keltische harp en percussie. Deze verrassende arrangementen geven kleur aan eeuwenoude muziek.

Eerdere optredens van Umbra met middeleeuwse en oud-Scandinavische muziek werden zeer enthousiast ontvangen door het Nederlandse publiek: ‘heel apart’, ‘zeer bijzonder’, ‘origineel!’

Hiermee komt het ensemble voor de derde keer voor een korte tour terug naar Nederland. De CD Sólhvörf verdiende de IJslandse titel ‘CD van het jaar’ bij de Music Awards, onder vermelding van:

“Een van de interessantste ensembles in IJsland, vanwege de muzikale ambitie en uitstekende arrangementen op het gebied van oude en traditionele muziek.” 

“Op het album Solstitium, neemt Umbra de luisteraars mee op een transcendentale muzikale reis door de donkere winternachten. De liederen, waarvan sommige bekend maar andere minder, zijn op formidabele wijze gearrangeerd en uitgevoerd door dit grootse vrouwelijke muziekensemble. Een album met een extreem hoge kwaliteit.”

Vrijdag 24 november, 20:15 uur (75 minuten zonder pauze)
Joodse Synagoge, Koornmarkt 12, Delft
Toegang: €22,50
Kaarten via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/ Zoek op: ‘Delft’

Voorafgaand aan het concert (19:45 uur) houdt het Umbra Ensemble een korte inleiding waarin ze meer vertellen over de tradities tijdens de donkere dagen in IJsland en Scandinavië, en natuurlijk ook de muziek die daar bij hoort. Daarbij kunnen ook vragen gesteld worden.

Ook na afloop blijven de musici nog even om na te praten met het publiek, en zijn er ook Cd’s te koop, die tijdens de vorige concerten massaal verkocht werden.