Afbeelding

Huis te koop wordt u aangeboden door Van Daal Makelaardij

onroerend goed

Sfeervolle woningen in voormalige bakkerij met 1001 mogelijkheden

DELFT - Pieter van Haeften en Winnie de Keizer wonen sinds 2003 in deze voormalige bakkerij op de hoek van het Oosteinde en de Hopstraat.

Het gehele pand bestaat uit de voormalige winkel, de bakkerij in een bijgebouw en de bovenwoning. Pieter en Winnie hebben een LAT-relatie: ´living apart together´. Zo is het pand bij de grote renovatie en modernisering ook helemaal vormgegeven. "Alles wat je bedenken kan is dubbel in dit pand", legt Pieter uit. "Het zijn in feite twee aparte woningen in één pand, met dus twee woonkamers, twee keukens, twee werk- en slaapkamers, twee badkamers en ja, ook twee losse toiletruimtes." Pieters moeder was een echte Delftse en heeft tot haar vijfde aan het Oosteinde gewoond. "Zij woonde wat verderop, op nummer 162. Zij wist nog dat ze als klein meisje door haar moeder hier naar toegestuurd werd om brood te halen. Dat is onze familie-anekdote bij dit pand." Ergens in de jaren zestig is het pand omgebouwd tot woonhuis. Bewoond door de familie Rust, die de bedrijfsruimtes goed kon gebruiken voor de onderneming. En aan het begin van het nieuwe Millennium hebben Pieter en Winnie het pand helemaal naar hun eigen samenlevingsvorm laten inrichten. "Voor dubbele bewoning en met alle gemakken die je je maar bedenken kan", zegt Pieter. "Het pand staat bovendien op een heel mooi T-punt, vanaf het Oosteinde kijk je prachtig de Molslaan in. Een mooi open uitzicht." Pieter en Winnie gaan met dezelfde LAT-relatie nu in Bodegraven wonen. Daar heeft Pieter z´n werk en daar zijn ze tegen hun droomhuis aangelopen. "Trouwens ook met een voormalige winkelruimte, waar ik mooi m´n atelier in kan beginnen", zegt Winnie. "Hier zijn er ook volop mogelijkheden voor een praktijkruimte of een bed-and-breakfast. Je kan hier veel kanten mee op. We verhuizen van een fantastisch huis naar een nòg fantastischer huis." Het pand is destijds onder architectuur verbouwd, met inachtneming van de originele stijl van het gebouw. "Balkenplafonds, originele balken in de nok, en je kan nog zien waar het hijsluik zat, waarmee vroeger meel naar de zolder werd gehesen. Er zijn Delftsblauwe tegels gered die in een keukenkastje zijn verwerkt, beneden is er een stukje granitovloer en glas-in-lood boven de voormalige winkeldeur, die van binnen uit overigens nog gewoon open kan." Er waren wat originele muurtegels beschadigd geraakt in de gang, maar die heeft Winnie heel kundig nageschilderd. "Verder zijn er wat mooie architectonische vondsten", zegt Pieter. "Bijvoorbeeld in mijn keuken een gevelraam tot aan de vloer, waardoor je ook de Hopstraat in kan kijken." Het groot onderhoud is prima in orde en door alle energiebesparende maatregelen, zoals raamisolatie, heeft het pand ook een veel beter Energielabel gekregen. "De keukens zijn precies zoals door Piet Zwart in de jaren vijftig ontworpen voor Bruynzeel", zegt Winnie. "Bruynzeel levert ze in moderne vorm nog steeds, handgemaakt door een meubelmaker. Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft de echte uitvoering van Piet Zwart in de collectie staan."
De woning van Pieter is boven de woning van Winnie op de begane grond. De keukens - met allerlei inbouwapparatuur - en badkamers zijn uitstekend toegerust. Vanuit de woonkamer van Pieter kun je op een leuk dakterras komen, waar je lekker beschut kan zitten.

Hopstraat 2, Delft
Vraagprijs is 749.500 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
SONY DSC