José en Michael
José en Michael (Foto: )

José is mentor bij Mentorschap Haag en Rijn

  lopende zaken

DELFT - Vrijwilligers van Mentorschap Haag en Rijn ondersteunen mensen die door een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie niet meer geheel zelfstandig besluiten kunnen nemen rond hun eigen verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De Delftse José (59) is al vijf jaar mentor en heeft een bijzondere band opgebouwd met haar 'bonusbroertje' Michael (59).

Mentorschap Haag en Rijn draagt zorg voor een passende koppeling tussen mentor en cliënt, iets wat bij Michael en José direct positief was. "Michael en ik zien elkaar normaal gesproken elke week", vertelt José. "Dan maken we bijvoorbeeld een wandeling, drinken we een kopje koffie of halen we een ijsje." Michael heeft een verstandelijke beperking en woont in een instelling. Ten tijde van corona is het voor José en Michael lastig om elkaar te zien, omdat de zorginstelling gesloten is. "Maar nu videobellen we elke week, zodat onze band blijft. Het is fijn voor hem om contacten buiten het huis te hebben. Michael heeft geen contact met zijn familie, dus steun ik hem graag. Dat is niet alleen fijn voor hem, maar ook voor mij; ik heb er een broertje bijgekregen waarmee ik een heel bijzondere band heb." Maar José is er niet alleen om leuke activiteiten met Michael te doen. "Als wettelijke vertegenwoordiger ben ik er ook om zijn zorgplan in de gaten te houden en aan te geven waar hij tegenaan loopt." Mentorschap Haag en Rijn ondersteunt José bij haar werk door begeleiding, advies, bijscholing en het organiseren van ontmoetingen tussen mentoren.

Word mentor!
Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met nét dat beetje extra? Meld je dan aan! Neem voor meer informatie contact op met Gera Fokkens: 06-3164 0646 - delft@mentorschaphr.nl - www.mentorschaphaagenrijn.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1