In de Bierfabriek kun je eten in de brouwerij. (Foto: PR)
In de Bierfabriek kun je eten in de brouwerij. (Foto: PR) (Foto: )

"Veel Delftenaren hebben een warm gevoel bij dit pand"

  lopende zaken

DELFT - De Bierfabriek viert deze maand haar eerste lustrum in de Prinsenstad. Daar hoort een feestje bij! "We zijn er trots op dat we onze plek in Delft gevonden hebben", aldus marketing manager Ard Mulder.

Toen de Bierfabriek (met vestigingen in Amsterdam en Almere) vijf jaar geleden mogelijkheden zocht om uit te breiden, werd daarvoor eerst gekeken naar grote steden. Maar toen het pand aan de Burgwal beschikbaar kwam, werd de stap naar Delft gewaagd. "En dat heeft goed uitgepakt", vindt Ard. "Dit is natuurlijk een plek vol Delftse historie, met de Eland en Speakers als voorgangers. Veel Delftenaren hebben hier een warm gevoel bij."
Niet alleen het warme gevoel, maar ook de praktische indeling van het gebouw draagt bij aan het succes: "We hebben drie verschillende ruimtes; het taphuis, het café, en ons restaurant, het Brouwhuis." Dat laatste mag je letterlijk nemen, want naast de verse kip van de houtskoolbarbecue zijn de zelfgebrouwen bieren de belangrijkste troeven van de Bierfabriek. "Twee, soms drie dagen in de week is onze brouwer aanwezig", vertelt Ard. Op 9 en 23 juni zal hij er ook tijdens openingsuren zijn, zodat je hem live aan het werk kunt zien en vragen kunt stellen. Leven in de Brouwerij, noemen we dat." Het 5 hectoliter brouwhuis brengt drie soorten bier voort: de Bianco, een bovengistend blond biertje, de Rosso, een robijnrode Ale, en de Nero, een Porter, die zich kan meten met de beste Porters in Nederland, want de Nero won onlangs de zilveren medaille bij de Dutch Beer Challenge 2019. "Daar zijn we natuurlijk heel trots op."

Om het vijfjarig jubileum te vieren organiseert de Bierfabriek dus de twee open brouwdagen op zondag 9 en 23 juni. Daarnaast gaat het grote jubileumfeest los op 29 juni. "Dan pakken we groter uit, maar we houden de line-up nog heel even geheim!"

Meer berichten
 
CustomHtml_1