Met de zelfzorgmethode van De Nationale Trombose Dienst kun je nu zelf de stollingswaarde van je bloed controleren
Met de zelfzorgmethode van De Nationale Trombose Dienst kun je nu zelf de stollingswaarde van je bloed controleren

Zelf prikken bij trombose, waarom niet?

lopende zaken

Wanneer je trombose hebt gehad of het risico hierop loopt, dan krijg je te maken met antistollingsmiddelen. In de volksmond ook wel bloedverdunners. Als je deze medicijnen slikt, dan moet je regelmatig de stollingswaarde van je bloed laten controleren.

Hiervoor bezoek je de prikpost van de trombosedienst. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om dit zelf te controleren, via de zelfzorgmethode van De Nationale Trombose Dienst.

Voordelen
Zelf prikken bij trombose is nog niet bij iedereen bekend. En dat is jammer, want deze methode heeft een groot aantal voordelen. Zo voer je de meting uit met een simpele vingerprik in plaats van een naald in je arm, en kun je meten waar en wanneer je maar wilt. Zelfs wanneer je op reis of op vakantie bent.

Wanneer je start met je behandeling volg je eerst vanuit huis een online cursus waarin je alles leert over antistolling en het zelf prikken. Na het behalen van je certificaat komt er een stollingsverpleegkundige bij je thuis om het zelf prikken nog eens met je door te nemen. Je wordt dus niet zomaar aan je lot overgelaten. Bovendien is het team van De Nationale Trombose Dienst 24/7 bereikbaar voor al jouw vragen. Gebaseerd op de gemeten stollingswaarde ontvang je het doseeradvies digitaal, via je persoonlijk dossier. Geen gedoe meer met papieren doseerbriefjes.

Volledig vergoed
En het mooie is, het zelf prikken wordt vanuit de basisverzekering door alle zorgverzekeraars volledig vergoed, wel rekening houden met het wettelijk eigen risico. Wil je meer weten over zelf prikken bij trombose via De Nationale Trombose Dienst? Neem dan eens een kijkje op de website www.trombosezelfzorg.nl.

!