<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
OP het moment wordt er nog hard gewerkt om het nieuwe filiaal op tijd klaar te krijgen. (Foto: PR)
OP het moment wordt er nog hard gewerkt om het nieuwe filiaal op tijd klaar te krijgen. (Foto: PR)

Ambachtelijke (streek)producten en een geweldige sfeer

  lopende zaken

DELFT - Als op 22 juni de deuren van het nieuwe filiaal van Bakker van Maanen aan de Hippolytusbuurt open gaan, is Delft een bijzonder 'Bakery Café' rijker.

Ambachtelijkheid, gastvrijheid en een open sfeer staan aan de basis van de Van Maanen formule. In de landwinkel vindt je biologische producten zoals jam uit de streek, bier uit Rotterdam, Zeeuwse mosterd en Italiaanse olijfolie. Maar je kunt ook lekker even snuffelen tussen de boeken of leuke hebbedingetjes kopen zoals keukenaccessoires en sieraden. Bij Van Maanen binnenlopen is gewoon even genieten van de geur van vers brood en de bijzondere sfeer. Overal in het pand is wel wat te zien; bakkers die brood of koeken maken, de patissier die aan het werk is in de chocolaterie en de chef-kok die bezig is om de gerechten voor de gasten te maken. Want het nieuwe Bakery Café heeft een open keuken, zodat de gasten live kunnen meekijken met de kookkunsten van het kookteam. "Uiteraard worden alle gerechten met verse biologische ingrediënten bereid. Gerechten met een heel eigen karakter: casual, en met hier en daar een vleugje oosterse invloed. Het merendeel van de gerechten is vegetarisch", aldus Ingrid Beunders, de winkelcoach van het Delftse filiaal. Alsof er nog niet genoeg gebeurt, organiseert Van Maanen ook nog eens geregeld leuke evenementen en activiteiten. "Zo is er elke woensdagavond en zondagmiddag live muziek", vertelt Daisy Hanson, die de evenementen organiseert. "We willen vooral activiteiten die passen bij het sociale karakter van Bakker van Maanen. Dat sociale karakter uit zich bij Van Maanen heel concreet: Het brood dat filiaal Delft overhoudt, gaat rechtstreeks naar wijkcentrum de Wipmolen waar mensen met een krappe beurs terecht kunnen. De opbrengst ervan kan het wijkcentrum weer gebruiken voor haar eigen activiteiten. En er zijn meer plannen: "We willen een speciaal koekje gaan ontwikkelen voor de Wipmolen, dat we in onze Landwinkel gaan verkopen", verklapt Daisy. Van Maanen houdt dus al van Delft. En de Delftenaren? Die gaan van Van Maanen houden!

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419604&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>