<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De meditatieruimte van Zen.nl Delft.
De meditatieruimte van Zen.nl Delft.

Meditatiecursussen Zen.nl Delft zijn als 'fitness for the mind'

  lopende zaken

DELFT – Wie overweegt om aan zenmeditatie te gaan doen, kan deze zondag en volgend weekend terecht bij Zen.nl Delft voor een proefles.

"Bij zenmeditatie gaat het om drie vragen: waarom, wat en hoe", maakt Dirk Polder van Zen.nl Delft ons wegwijs in de materie. "Waarom je gaat mediteren heeft te maken met je wens om gelukkig en gezond te zijn. Veel mensen vinden het de gewoonste zaak van de wereld om naar de sportschool te gaan en zo hun lichaam fit te houden. Meditatie is 'fitness for the mind'. We leven in een tijd waarin iedereen het druk heeft en stress en burn-out op de loer liggen. Door te mediteren kun je je geestelijke evenwicht herstellen en het contact met jezelf verstevigen."
Op de vraag wat je precies doet bij meditatie, antwoordt Polder: "Terwijl je mediteert, bekijk je jezelf zonder een oordeel te vormen. Hierdoor kun je inzichten opdoen over jezelf, waar je van kunt leren. Daarnaast zorgt meditatie voor rust en ruimte in je hoofd: je slaapt beter en kunt je makkelijker concentreren. Verder voel je je energieker en oplettender, en je valt meer op in de wereld om je heen."
Om de laatste vraag – hoe dit alles te realiseren – te beantwoorden, kan Zen.nl je van dienst zijn met meditatiecursussen. Het mediteren wordt in groepsverband bij Zen.nl beoefend, maar ook in je eentje thuis. De cursus bestaat uit een reeks wekelijkse lessen van een uur en drie kwartier. Naast meditatie worden ervaringen en inzichten uitgewisseld door de cursisten.
Op zondag 28 augustus en in het weekend van 3 en 4 september zijn er proeflessen bij Zen.nl Delft. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de docenten en de ruimtes bekijken waar wordt gemediteerd. Zen.nl Delft is gevestigd aan de Buitenwatersloot 312. Aanmelden via www.zen.nl/delft. Meer informatie: tel. 06-21866058 en dirk@zen.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>