Fysieke fysiotherapie niet meer mogelijk, maar beeldbellen zeker wel (foto: Fys' Optima Delft)
Fysieke fysiotherapie niet meer mogelijk, maar beeldbellen zeker wel (foto: Fys' Optima Delft) (Foto: )

Fysiotherapie in coronatijd

  kijk op de wijk

DELFT - Als een fysiotherapeut je behandelt, dan is er meestal lichamelijk contact en komen patiënt en behandelaar ook dicht bij elkaar. Kortom, er is dan een te grote kans op besmetting met het coronavirus voor allebei. Daarom behandelen fysiotherapeuten hun patiënten niet meer in de praktijk, tot zeker 28 april, naar de maatregelen van de overheid en het RIVM. Echter, klachten zullen niet zomaar verdwenen zijn en je kan door de verandering van je leefpatroon, het thuiswerken, niet meer naar de sportactiviteit of kortom gewoon minder bewegen ook klachten krijgen.

Op afstand
Het zijn onzekere tijden en veel, oudere, mensen zijn bang en blijven daardoor langer lopen met klachten, omdat ze denken dat 'Corona' nu de prioriteit heeft. Toch kan de fysiotherapeut je in veel gevallen wel op afstand begeleiden, of helpen met de oefeningen die je kunt doen. Op afstand betekent: per telefoon of via een videoverbinding. Vraag je fysiotherapeut gerust naar de mogelijkheden.

Blijf in beweging
In beweging zijn en blijven is belangrijk om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Veel bedrijven, zoals sportclubs richten in deze tijd initiatieven op om mensen hierbij op afstand te helpen. Ook bij Fys’Optima Delft proberen ze je zo goed mogelijk te ondersteunen door verschillende oefenprogramma’s te delen via de website, de Facebookpagina en het Instagramaccount. "We hopen jullie allemaal weer in goede gezondheid te mogen ontvangen in onze praktijken", aldus de fysiotherapeuten van Fys'Optima Delft.

Kijk voor informatie over Fys'Optima Delft en de oefenprogramma's op de website www.fysoptimadelft.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1