Nieuwe trainingen en cursussen bij Centrum NieuweLangedijk 3

  kijk op de wijk
v.l.n.r. Madelon Sinnige (haptonomie), Esther Hasselman (zelfcompassie) en Marian Damhuijser (massagetherapeut). (Foto: PR)
v.l.n.r. Madelon Sinnige (haptonomie), Esther Hasselman (zelfcompassie) en Marian Damhuijser (massagetherapeut). (Foto: PR) (Foto: )

DELFT - In Centrum NLD3 starten deze maand diverse cursussen en trainingen voor mensen die gezonder en bewuster in het leven willen staan.

"Centrum NieuweLangedijk 3 is eigenlijk heel bijzonder", vindt Michel de Zwart, persoons- en lichaamsgericht therapeut. "Je vindt hier in één centrum trainers, reguliere èn complementaire therapeuten. Cognitieve psychotherapie, lichaams- en ervaringsgerichte therapieën en trainingen bestaan hier naast elkaar en als trainers en therapeuten leren we van elkaar en vullen we elkaar aan." Naast het vaste team van zes therapeuten biedt Centrum NLD3 ook plaats aan coaches en trainers op uiteenlopend gebied. Van massagevormen tot lichaamswerk en van mindfulness tot compassietraining. In de eerste weken van september waren al diverse kennismakingslessen voor bijvoorbeeld Qigong, haptonomie, massage en zelfcompassie. Ook de eerste kennismakingslessen Mindfulness voor Kinderen en Polariteitsmassage zijn inmiddels geweest. Het is echter nog steeds mogelijk je voor deze cursussen in te schrijven. Op 24 en 27 september volgen nog twee kennismakingslessen, respectievelijk 'Leven in je Lijf en 'Jezelf Herinneren'.

Cursussen
In de tweede helft van september en in oktober starten diverse cursussen. Zo begint op 20 september de Lomi Lomi massagecursus, een Hawaiiaanse vorm van massage. Op 23 september start de cursus zelfcompassie waarin je leert om vriendelijk met jezelf om te gaan, in verbondenheid met anderen. Mindfulness is inmiddels bij veel mensen bekend. Wat veel mensen niet weten is dat mindfulness ook heel geschikt en effectief is voor kinderen. Op 25 september start de cursus voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Oktober gaat van start met de cursus Leven in je Lijf. Hoe leer je luisteren naar jezelf? Je lichaam kan je veel vertellen! Op 2 oktober start de cursus polariteitsmassage, een massagecursus die zich zowel bezig houdt met klassieke ontspannings- en lichaamsmassage als met energetische massage. Deze cursus is voor beginners. Daarnaast zijn bij trainer Astrid Vollebregt ook verdiepende cursussen en trainingen voor professionals mogelijk.

Op 10 oktober start de training Verbonden Ademen. "Tijdens deze training adem je, in een groep, doorlopend", legt Michel uit. "Als gevolg daarvan ervaar je beperkingen en komen er dingen los. Aan het eind van de training ervaren de meeste mensen een diepe ontspanning."

Op 11 oktober tenslotte begint de training 'Jezelf herinneren, een innerlijke reis'. Een reis die je dichter bij jezelf brengt. Wie ben je? Is er misschien meer in jou verborgen dan je zelf wel weet?

Op www.centrumnld3.nl is het hele cursusprogramma en een toelichting op de trainingen zelf te vinden. Uiteraard vind je hier ook veel informatie over de verschillende therapieën die het centrum biedt èn de mensen erachter. Stap bewust het nieuwe seizoen in!

Meer berichten
 
CustomHtml_1