Kok Catering mag, net als in 2018, de catering van het Zomerfeest in Schipluiden verzorgen. (Foto: PR)
Kok Catering mag, net als in 2018, de catering van het Zomerfeest in Schipluiden verzorgen. (Foto: PR) (Foto: )

Komkommertijd..

  kijk op de wijk

DELFT - Een oud gezegd luidt "vrouwen bloot, handel dood. " ik denk een soort van boerenwijsheid om aan te geven dat in de vakantieperiode er weinig handel is.

Toch is dat niet helemaal waar. Voor ons is de vakantie dit jaar vrij kort. Dat heeft alles te maken met het feit dat Kok Catering, net als in 2018, de catering van het Zomerfeest in Schipluiden mag verzorgen. Dit jaarlijks evenement, al voor de 48e keer, kent een grote schare vrijwilligers die al sinds maandag 12 augustus bezig zijn met de opbouw van de diverse tenten, om zo in de loop van de week tot een heus feestterrein te komen. Ruim 9 (!!) dagen lang is er voor jong, oud en alles wat daartussen zit een scala aan activiteiten. Niet alleen feestavonden maar ook een heuse motortoertocht, een kerkdienst, waterspelen, spannende zoektochten etc. Uiteraard krijgen al deze feestgangers ook trek en daar komen de diensten van Kok Catering dan goed van pas. In een tentaccommodatie van zo'n 100 m2 maakt Kok dan min of meer een keuken op locatie, compleet met friteuses, koeling, spoeltafel, gasfornuis etc. Stichting Zomerfeest Schipluiden zorgt netjes voor stroom en water en het feest kan beginnen! Vrijdag 16 augustus begint het feest met de sponsorborrel en vanaf zaterdag 17 augustus start het drukke programma dat de hele verdere week doorgaat.

Samenwerking
Nu denkt u natuurlijk: ' waarom schrijft Kok over Schipluiden, terwijl dit Kijk op de Wijk Wippolder is?' Wel, het antwoord op die vraag is redelijk eenvoudig: Ik wil namelijk een parallel trekken richting Delft, waar dit soort activiteiten vroeger wel konden en tegenwoordig niet meer. En dat is jammer. Natuurlijk is er met o.a. het Jazz festival, Westerpop en de Schaatsbaan (vergeef mij dat ik niet alle activiteiten noem) voldoende te beleven in Delft maar het hechte van een dorp als Schipluiden is er niet. Trek dit verder door en je ziet dat Delft langzamerhand is opgedeeld in allerlei instituties waarbij de onderlinge samenwerking soms ver te zoeken is. Natuurlijk zijn er een groot aantal bedrijven verenigd in het bedrijvenpark waar ze gevestigd zijn, denk o.m. aan Schieoevers en het Delftechpark maar ook dan blijft iedereen vaak zijn of haar 'eilandje' houden en van daaruit zijn of haar ding doen.

Kortom zou ik het zeer welkom vinden wanneer samenwerking binnen de gemeente Delft meer standaard dan uitzondering gaat worden. Daarnaast bent en blijft u natuurlijk altijd van harte welkom bij Kok op het Delftechpark 29 voor een heerlijke kop koffie of lunch een training of seminar met toegevoegde waarde!

Meer berichten
 
CustomHtml_1