<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw is blij met de samenwerking met Tennisvereniging De Delftse Hout. (Foto: PR)
Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw is blij met de samenwerking met Tennisvereniging De Delftse Hout. (Foto: PR) (Foto: )

Fysio- Manuele Therapie Delfgauw zoekt de samenwerking

  kijk op de wijk

DELFGAUW - 'Gezond bewegen is lekker leven' Dat is de slogan van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw. Het blijft niet bij woorden alleen. De praktijk zoekt voortdurend samenwerking met anderen om de woorden ook praktisch te maken.

Zo is er de samenwerking met Anytime Fitness, die een groot succes blijkt te zijn. Bijna anderhalf jaar zijn de therapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw ook op de locatie van Anytime aanwezig, en de animo is zo groot dat de uren inmiddels uitgebreid zijn.

Tennisvereniging
"Sinds kort is er een nieuwe samenwerking ontstaan, en wel met Tennisvereniging De Delftse Hout", zo vertelt Matthijs Visser, docent op Hogeschool Leiden en parttime fysiotherapeut binnen de praktijk. "Onze collega Vincent Hestens heeft zich sterk gemaakt om deze samenwerking te realiseren. Hij is zelf al veel bij Anytime aanwezig, maar heeft ook de contacten met de tennisvereniging gelegd. We zijn nu geregeld op het tennispark aanwezig, bijvoorbeeld bij toernooien, om eventueel blessureleed te behandelen. Denk daarbij aan enkel- en knieblessures, maar ook klachten van schouder, elleboog of pols. Blessures ontstaan door contact met de baan en/of het racket.

Goede houding, bewust bewegen
Is sporten dan wel gezond?, zou je je kunnen afvragen. Daar is Matthijs, zelf ook fanatiek sporter, duidelijk over: natuurlijk wel: "Sporten valt zeker onder het 'gezond bewegen is lekker leven', maar wel met beleid. Blessures kunnen ontstaan door slechte techniek. Daar kunnen lessen bij helpen", grapt hij. "Maar vaker is het in mijn ogen een kwestie van overbelasting of verkeerde houding." Ook sportblessures kunnen uiteindelijk werkgerelateerd zijn, denkt Matthijs. "We zitten hier hier in een hoogopgeleide wijk. Met mensen die vaak zittend werk doen", legt hij uit. "En dat brengt een andere houding met zich mee. Ga je daarna sporten, dan moet het lichaam zich weer aanpassen. Doe je dat verkeerd of neem je er niet voldoende tijd voor, dan krijg je blessures." Dus ja, sporten is gezond, maar het moet goed worden ingepast in je levens- en bewegingspatroon. "Dat betekent dus: tijdens je werk op je houding letten, en bij het sporten goed opbouwen met bijvoorbeeld een warming-up."

Helpen bij herstel
Dat is een goed advies. En goed advies is één van de belangrijkste dingen die je als fysiotherapeut kunt bieden. Voorkomen is immers beter dan genezen. "Wij als fysiotherapeuten genezen ook niet", benadrukt Matthijs. "Wat wij doen is het lichaam ondersteunen in het herstelproces." Uiteindelijk kan het lichaam, met een beetje hulp, enorm veel aan. Maar je kunt problemen dus maar beter voor zijn. Door gezond bewegen kun je lekker leven!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>