Bij Fysio- en Manuele Therapie De Hoven kun je terecht voor allerlei behandelingen. (Foto: PR)
Bij Fysio- en Manuele Therapie De Hoven kun je terecht voor allerlei behandelingen. (Foto: PR) (Foto: )

Fysio- en Manuele Therapie De Hoven helpt en adviseert

  kijk op de wijk

DELFT - Inmiddels is Fysio- en Manuele Therapie De Hoven al meer dan drie jaar te vinden in wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4.

"Het wijkcentrum is een plek waar je je op je gemak voelt", vinden de twee therapeuten Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink. Ilse is op dinsdag en donderdag in de praktijk aanwezig. Liesbeth werkt op maandag, woensdag en vrijdag.

Ieder haar ding
De twee therapeuten hebben elk hun eigen specialisatie. Ilse is fysio- en manueel therapeut, wat betekent dat zij zich heeft gespecialiseerd in behandeling van klachten in de nek en de onderrug. "Dat komt veel voor. Alleen al in het gewone dagelijkse leven kun je soms tegen klachten aanlopen." Verder doet Ilse aan dry needling en medical taping voor de behandeling van (sport)blessures en ondersteunt zij, in samenwerking met verloskundigenpraktijk DelVi vrouwen met zwangerschapsklachten, bijvoorbeeld met het Zwanger Fit programma. "Dit is een kinderrijke wijk en er is veel vraag naar." Liesbeth is eveneens fysiotherapeut, doet dry needling, geeft bekkenbodemtherapie en is daarnaast gespecialiseerd in geriatrie; hulp aan ouderen met vaak complexe gezondheidsproblemen. "Ik kom drie middagen in de week bij senioren aan huis", legt zij uit. Denk aan mensen die net geopereerd zijn, of mensen met Parkinson. Ik werk onder andere samen met Buurtzorg en Parkinson Net." Deze hulp aan huis kan veel goeds betekenen: zo kan Liesbeth Parkinsonpatiënten ondersteunen met het verbeteren van het bewegen en helpt zij bijvoorbeeld senioren die geopereerd zijn met het verbeteren van hun spierkracht en het soepeler worden van het lichaam. Ook valpreventie is een belangrijk onderdeel van haar werk: "Mensen die wat moeilijker kunnen bewegen zijn vaak bang om te vallen. Ik kan hen advies geven om vallen te voorkomen en gericht oefeningen doen. Zo kijk ik welke risico's er zijn, denk aan kleedjes, drempels en de inrichting van de badkamer. En ik kan mensen helpen en adviseren als het gaat om goed opstaan uit stoel of bed."

Persoonlijk
"De belangrijkste kracht van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven is toch wel dat we kleinschalig zijn en persoonlijk werken", denkt Ilse. "Bovendien kun je snel bij ons terecht", vult Liesbeth aan. "We hebben nauwelijks een wachtlijst. Om naar een fysiotherapeut te gaan heb je geen verwijsbrief van een arts nodig. We hebben contracten met alle verzekeraars Als je aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling vrijwel altijd vergoed en declareren we rechtstreeks bij de verzekeraar, zodat u er geen omkijken naar heeft." Want klant- en wijkgericht werken, dat is bij Fysio- en Manuele Therapie De Hoven realiteit! www.fysiotherapie-dehoven.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1