Steeds weer iets nieuws bij Bakker van Roon.
Steeds weer iets nieuws bij Bakker van Roon.

Bakker van Roon: "We bakken hier letterlijk zoete broodjes"

kijk op de wijk

Pasen komt er aan en dus is het team van Bakker van Roon in de Van Bossestraat 47-A al druk bezig met de voorbereidingen, zodat u ook tijdens de feestelijke lentedagen iets bijzonders op tafel kunt zetten. "Het is hartstikke leuk om steeds weer iets nieuws te bedenken."

Want voor een bakker als Jack van Roon zijn feestdagen uitgelezen momenten om met iets nieuws te komen. "Dat doen we het hele jaar door al. Bijvoorbeeld door iedere maand een speciaal maandbrood te bakken. In maart was dat de Allison. Ons maandbrood is inmiddels echt een fenomeen geworden. We doen dit nu drie jaar, waarbij we vrijwel nooit in herhaling gevallen zijn. Er zijn ook zoveel broodsoorten! En onze klanten beginnen eind van de maand al te vragen: 'en? Wat wordt het volgende maand?'"

Brosse Jantjes
Maar Bakker van Roon onderscheidt zich ook ook door bijzondere recepten en producten te maken. Zo zijn we begonnen met het maken van 'Brosse Jantjes', een brosse eierkoek naar authentiek recept van mijn collega-bakker Nagelkerke uit Brabant. Brosse Jantjes vindt je dus ècht nergens anders dan bij hem in Oudenbosch, en bij ons! Jack is al druk bezig met de paasspecialiteiten voor komende maand. "We komen deze maand met een Paasvlecht de Luxe; een gevlochten brood met krenten, rozijnen en suikernips. Zonder spijs, dus het is een beetje de tegenhanger van de bekende stol. We maken deze paasvlecht van briochedeeg, een zoet boterdeeg. Van dit deeg komt het spreekwoord 'zoete broodjes bakken'", grapt Jack. Van hetzelfde soort deeg maakt Jack dit jaar ook advocaat-roombloemen: "Een bloem, gemaakt van zes of zeven bolletjes gevuld met banketbakkersroom met advocaat eroverheen." Het ziet er reuze feestelijk uit op tafel en smaakt natuurlijk heerlijk. Verder heeft Bakker van Roon ook andere paastraktaties, zoals de bekende paashazen en kippen (van gewoon brooddeeg) en luxe paastaartjes in vrolijk geel en groen. De paaskleuren bij uitstek.

Bestel op tijd
"We merken dat Pasen inmiddels al net zo uitbundig gevierd wordt als kerst", zegt Jack. "veel mensen vinden het toch leuk om met een uitgebreid ontbijt of brunch Pasen te vieren. Net als rond de feestdagen in december raadt Jack dan ook aan om tijdig te bestellen: "bestellen voorkomt teleurstellen. Vanaf begin april liggen de bestelformulieren weer bij ons in de winkel." Terwijl Jack nog bezig is met de paasexperimenten, kijkt hij voorzichtig ook al weer verder: Na Pasen komt natuurlijk Koningsdag en Bevrijdingsdag er weer aan. Dan schakelen we van geel en groen vloeiend over naar oranje!