<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Rik Stoet met zijn zelf ontworpen TAKUMI.
Rik Stoet met zijn zelf ontworpen TAKUMI. (Foto: )

Audiohuis Delft; voor wie ècht luisteren wil

  kijk op de wijk

Audio Huis Delft is het adres voor de liefhebber van muziek én techniek. Met de apparatuur van Rik Stoet en Hans Pronk is muziek luisteren nooit meer hetzelfde.

Wie een poosje met Rik Stoet, eigenaar van Audiohuis Delft, praat hoort het meteen: hier is niet alleen een vakman aan het werk, maar ook een gepassioneerde liefhebber.
Om met dat vakman te beginnen: Rik zit al meer dan 26 jaar in het vak en groeide op tussen de radio-ontvangers. Hij studeerde elektrotechniek en begon een hifi winkel in Den Haag en later, in Delft. Eerst aan de Oude Delft, nu alweer sinds drie jaar aan de Binnenwatersloot.
Audiohuis Delft heeft goede hifiapparatuur voor iedere beurs, maar is ook gespecialiseerd in echte high end audiomerken voor de muziekliefhebber die 'echt luisteren wil'. Of je nu op zoek bent naar topluidsprekers, een versterker, of goede streamingapparatuur, Audiohuis Delft heeft het, met net dat tikje meer. Zo verkoopt Rik streamingapparatuur van Bluesound, die nèt even wat beter is dan het bekende Sonos. En verder vind je bij Audiohuis Delft ook de 'traditionele' apparatuur, zoals cd-spelers en draaitafels.

Draaitafels
Het klinkt wellicht verrassend, maar de draaitafel wordt weer goed verkocht. "De platenspeler is weer helemaal terug." Rik denkt dat dat voor een groot deel te maken heeft met beleving: "Een plaat draaien is iets anders dan even een spotifynummer opzetten. Het is een echt ritueel; je scoort een mooie plaat. Je geniet van de hoes. Je legt hem op de speler en zet de naald erop..." En wat je dan hoort doet zeker niet onder voor de beste digitale muziek. Tenminste, als je een goede speler hebt èn ook de persing van de plaat goed is. En goede spelers, die heeft Rik in diverse varianten. Toch was dat hem niet genoeg: "Ik kreeg te vaak de vraag naar een platenspeler die ik niet had: high end, maar toch betaalbaar." Rik's oplossing: er zèlf een ontwerpen.

Eigen ontwerp
"Het heeft me twee jaar van mijn vrije tijd gekost." Maar den heb je ook wat: Rik's TAKUMI is alles wat je van een draaitafel mag verwachten. "Alles is door mijzelf ontworpen, van de platter tot de arm." Met gebruik van hoogwaardig materiaal als aluminium, titanium en acryl ontwikkelde Rik een platenspeler die er mooi gestroomlijnd uitziet, prettig is in de bediening en uiteraard een fantastische sound biedt. "De kunst is om een minimale kleuring toe te voegen aan wat je hoort." Benieuwd naar het resultaat? Kom dan gerust eens kijken bij Audiohuis Delft aan de Binnenwatersloot 30. Rik vertelt je graag alles over zijn platenspeler!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>