<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Tijmen (l) en Johan (r) hebben hun draai inmiddels gevonden.
Tijmen (l) en Johan (r) hebben hun draai inmiddels gevonden. (Foto: )

Mediterrane sferen bij Casa del Sol Conosco

  kijk op de wijk

Op 9 november (her)openden Tijmen Hillan en Johan Westra het helemaal vernieuwde Spaans-Portugese restaurant Casa del Sol Conosco aan de Dasstraat. Het was hard werken en wennen, maar inmiddels hebben de twee hun draai gevonden. "En de reacties zijn laaiend enthousiast."

'Conosco', dat is Portugees voor 'bij ons'. En zo staan Tijmen en Johan er ook in: "Wie bij ons komt eten is echt bij ons te gast. We doen ons uiterste best u een hele avond lang prettig te laten vertoeven, met goed eten, een lekker glas wijn, en één keer in de maand live muziek."

Persoonlijke touch
Die persoonlijke touch kom je overal tegen, ook in het menu. "We zijn gestart met een hele nieuwe kaart", legt gastheer Tijmen uit. "Met elementen die je niet overal vindt. Zo zijn er onze pitxos, kleine kunstwerkjes van vis, vlees of vegetarische ingrediënten op een lekker knapperig (tomaat)broodje. Echt iets heel anders dan de bekende tapas. Het ziet er geweldig uit en smaakt heerlijk."

Plankjes
Ook de 'plankjes' van Casa del Sol Conosco zijn het vermelden waard: boordevol heerlijke Spaanse en Portugese kaas- en worstsoorten. "Heerlijk als tussengerecht, als voorafje of bij de borrel." "Onze kaart gaat met de seizoenen mee", vult chef-kok Johan aan. "Dat betekent dat er meerdere keren per jaar weer nieuwe gerechten te proeven zijn." En alles naar eigen recept: "Onze vis leg ik zelf in, zodat die echt een eigen smaak krijgt. Zo heb ik een heerlijke pulpo (inktvis) in wijnsaus, en Cataplana, de Portugese variant van Paella, maar zonder rijst. Ik kook die in een koperen pan en het gerecht zit echt boordevol vis en schelpdieren." Johan is nog steeds nieuwe gerechten aan het ontwikkelen. "Van oorsprong ben ik een Frans georiënteerde kok. Maar als je in de Spaanse en Portugese keuken duikt, kom je zulke mooie dingen tegen."

Afspraak
Casa del Sol is in de winterperiode vanaf 16.00 uur geopend, maar een lunch of borrel op afspraak is altijd mogelijk. De twee 'amigo's' verheugen zich echter al op het lente- en zomerseizoen. Tijmen: "We hebben een terrasvergunning voor het hele jaar, dus zodra het kan gaat het terras open en zullen we ook vroeger open gaan voor de lunch. Verder hopen we bij mooi weer ook buiten te kunnen koken (op de grill) en gaan we ook ijs verkopen. Iedere tweede zaterdag van de maand is er bovendien live muziek, ook in de winter. Zo krijg je een echte mediterrane sfeer, hierbinnen of buiten op het plein!" Meer weten? www.casa-del-sol.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>