Afbeelding

'Het is best lastig om invulling te geven aan een jubileum'

kijk op de wijk

Bouw- en machinaal timmerbedrijf G.G. Kunz BV bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar. Een eeuw ervaring en inzet in nieuwbouw, verbouw, restauratie en renovatie.

George Kunz geeft leiding aan het bouwbedrijf dat zijn familienaam draagt en dat dit jaar haar eeuwfeest viert. Zij beschikt over zeer ervaren vaklui met oog voor detail en gaat geen bouwtechnische uitdaging uit de weg. De projecten die Kunz en zijn medewerkers onder handen nemen, mag je rustig als bijzonder betitelen. Natuurlijk draait bouwbedrijf G.G. Kunz haar hand niet om voor een nieuwbouwproject, maar de talenten van het bedrijf komen pas ècht goed tot uiting bij de wat ingewikkelder, specialistische projecten. "Dat zijn vaak gecompliceerde projecten waar veel disciplines bij betrokken zijn." "Bijkomend voordeel is dat wij, indien nodig, vele houten, in de bouw benodigde, onderdelen zelf kunnen produceren in onze werkplaats aan de Ampèreweg. Dat varieert van ramen en kozijnen tot hele prefab-elementen. Maar ook speciale meubel-elementen worden op verzoek gemaakt, zoals recentelijk enkele bijzondere tafels".

Transformeren
De focus van het bedrijf komt steeds vaker te liggen op transformaties van met name historische panden. Als voorbeelden noemt Kunz de transformatie van een van oorsprong oud schoolgebouw naar een wooncomplex met 11 appartementen en die van een ooit oude schuilkerk (Rijksmonument) naar 10 appartementen. Dat alles vraagt om goede structurele kennis en een flexibele blik, want bij zo'n verbouwing duiken steeds onvoorziene zaken op: "Juist omdat wij veel ervaring met dergelijke projecten hebben, zijn wij goed in het bedenken van oplossingen voor onverwachte situaties. Voor een project als dit moet je breder kijken en vooruit kunnen denken, want je moet met veel verschillende factoren rekening houden." Delft is een vruchtbare omgeving voor een bouwonderneming als Kunz. "Wij zijn dus al 100 jaar in de stad gevestigd en hebben er dan ook veel aan te danken. Hoe we aan zo'n eeuwfeest invulling moeten geven is best lastig. We hebben uiteindelijk niet gekozen voor de bekende advertentiepagina in de krant of een grote receptie. In plaats daarvan hebben we onze naam verbonden aan de schaatsbaan van Winters Delft, die in het verleden altijd op de Beestenmarkt stond. Zonder sponsoring van bedrijven, het liefst Delftse vind ik, kan deze namelijk niet geplaatst worden. Gelukkig ook dat de TU-Delft besloten heeft om het terrein van haar sportcentrum hiervoor ter beschikking te stellen. Wij hopen dat het voor de bevolking van Delft een ontzettend leuke belevenis wordt"

Afbeelding