<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Chantal en haar collega's nemen  dames en heren professioneel onder handen. (Foto: EvE)
Chantal en haar collega's nemen dames en heren professioneel onder handen. (Foto: EvE) (Foto: )

Ook vrouwen zijn welkom bij Knippen en Scheren

  kijk op de wijk

Toegegeven; Knippen en Scheren aan de Papsouwselaan 444 heeft wat je een 'mannelijke' uitstraling kan noemen. Toch bezoeken ook veel dames deze 'gezelligste kapsalon van Delft'.

Als je 'Knippen en Scheren' op je ruit hebt staan ligt het wellicht voor de hand dat mensen denken dat je een mannensalon bent. En inderdaad, heel wat mannen weten de weg naar Evert Klok te vinden.
"Maar vrouwen óók', benadrukt Evert, die zelf al meer dan dertig jaar in het vak zit en veertien jaar geleden de zaak aan de Papsouwselaan overnam van zijn 'leermeester' Molier. "Wij zijn er voor iedereen. Keurige dames op leeftijd zitten hier zij aan zij met lang haar en tatoeages. En dat gaat prima. Ze vinden het allemaal leuk. Ook ons team zelf bestaat uit vier dames. Ik ben de enige haan in het kippenhok."

Oorkonde
Even checken dan; tijdens het interview zijn twee dames uit het team druk bezig met knippen, en een vrouwelijke klant zit geduldig te wachten. "Ik zou inderdaad waarschijnlijk wel even geaarzeld hebben om hier binnen te stappen", geeft ze desgevraagd toe. "Maar ik ben via Chantal (een van de kapsters) hier binnengekomen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Het is hier goed, maar vooral ook heel gezellig. Zelfs tijdens het wachten." Dat laatste vinden meer mensen. Aan de muur prijkt zelfs een oorkonde voor 'Gezelligste kapsalon van Delft 2018'. Blijkbaar vonden veel mensen hetzelfde, anders hadden ze niet op ons gestemd", glimlacht Evert.

Verzorgd
Los van de gezelligheid is 'Knippen en Scheren' gewoon een heel goede kapsalon. Je kunt er terecht voor van alles. "Veel dames komen hier voor de wat ingewikkelder kleuringen", aldus Evert. "Highlights en lowlights, maar we krijgen ook nog steeds mensen binnen voor een 'ouderwetse' permanent. We kunnen hier alles; nieuwe, maar ook oude technieken." En natuurlijk ben je bij 'Knippen en Scheren' als man welkom voor scheren en baardonderhoud. "Ook jongeren laten zich steeds meer scheren", vertelt Evert. "De man met een baard wil er ook gewoon verzorgd uitzien." Die verzorging kan zo uitgebreid zijn als je maar wil. "
Een baard oogt van zichzelf wat onverzorgd. "Vaak heeft het al enorm effect als je alleen strakke contouren aanbrengt." Een goede trimbeurt en een drupje olie maken het dan al snel àf. Zo is scheren en baardverzorging tegenwoordig een belangrijk deel van zijn werk. "De naam 'barbier' is weer gemeengoed in kappersland, maar eigenlijk is het gewoon de geuzennaam van een goede herenkapper."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>