<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Monique van Atelier Kleurrijk Vilt. (Foto: EvE)
Monique van Atelier Kleurrijk Vilt. (Foto: EvE)

Haakgrootheid Annemarie Benthem in Atelier Kleurrijk Vilt

  kijk op de wijk

Wil je leren haken? Op zaterdag 14 juli geeft Annemarie Benthem, het 'Delftse haakwonder' van 10.00-12.00 uur een workshop voor beginners bij Atelier Kleurrijk Vilt in de Rochussenstraat.

Een beginner kun je Monique, eigenaresse van' Atelier Kleurrijk Vilt niet bepaald noemen. "Ik geef zelf geen brei- of haakworkshops, al kan ik je je prima de techniek bijbrengen en je leren hoe je een patroon moet lezen." Ze is blij dat Annemarie een workshop komt geven: "Annemarie is natuurlijk echt een grootheid aan het worden. Onlangs heeft ze een boek uitgebracht over haken. Haar haakblog wordt wereldwijd gelezen en ze staat in tijdschriften in Amerika en Engeland." Ze is ook bekend in de Nederlandse haakwereld, waar Monique zelf ook deel van uitmaakt. "Ik kom op markten overal in Nederland, zo leer je mensen kennen. Maar dat Annemarie hier een 'thuiswedstrijd' kan spelen maakt het natuurlijk nog leuker." Er is voor maximaal acht mensen plaats bij de haakworkshop, die bedoeld is voor beginnende Hakers. "Maar als er veel belangstelling is kunnen we altijd een tweede workshop op een andere datum plannen", zegt Monique optimistisch.

Vilten
Zelf is Monique vooral gespecialiseerd in vilten, een werkvorm waarmee je met behulp van water en zeep van losse wol stof maakt, die je weer voor heel veel verschillende dingen kunt gebruiken. Zij geeft ook viltworkshops in haar winkel: "Ik leg de techniek uit en we maken een mooi werkstuk. Bij een workshop van een dag kan dat bijvoorbeeld een hoed of tas zijn, en wil je een halve dag, dan maken we een kleiner werkstuk." Zo'n workshop is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Garen
Daarnaast is haar handwerkwinkel inmiddels een begrip in Delft; "al zijn er nog steeds mensen die vragen 'zitten jullie hier pas?'", lacht Monique. De winkel ligt boordevol met alle soorten garen: wol, katoen, acryl, en natuurlijk ook brei- en haaknaalden in alle mogelijke maten. "Op dit moment heb ik veel zomergarens, katoen met linnen zijde of ander materiaal. In augustus komen de nieuwe wintergarens weer binnen. Voornamelijk wol en alpaca." Verder heeft Monique waarschijnlijk de grootste collectie handwerkboeken en -tijdschriften in Delft in huis. Voor vaste klanten heeft Monique sinds kort een spaarkaart: bij besteding van 10 euro krijg je een stempel. Met tien stempels krijg je vijf euro korting op je volgende aankoop.
Monique is ook te volgen op Facebook: www.facebook.com/Atelier-KleurrijkVilt en op haar eigen website: www.kleurrijkvilt.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>