Logo delftopzondag.nl
Arjan Bezemer heeft niet alleen alledaagse, maar ook bijzondere dranken in huis. (Foto: EvE)
Arjan Bezemer heeft niet alleen alledaagse, maar ook bijzondere dranken in huis. (Foto: EvE)

"Ik bied Delft enthousiasme, expertise en bijzondere producten"

  kijk op de wijk

Arjan Bezemer opende op 22 november vorig jaar zijn winkel 'Wine and More by Arjan' in de binnenstad. "Ik heb dranken in mijn winkel die niemand anders in Delft heeft."

"Ik werd meteen verliefd op dit pand". Ruim een half jaar geleden opende Arjan Bezemer Wine and More in de Choorstraat. Een nieuwe stap voor de geboren Rotterdammer die zijn hele leven al in de horeca en de drankenhandel werkt. Wat denkt Arjan toe te kunnen voegen aan het Delftse winkelbestand? "In ieder geval mijn enthousiasme", lacht hij. En ook mijn kennis van wijn-spijscombinaties die ik heb opgedaan in de horeca. Bovendien geef ik proeverijen, bezorg ik (vanaf zes flessen) aan huis en verzorg ik ook relatiegeschenken voor bedrijven. En natuurlijk ook het assortiment: "Ik heb niet alleen alledaagse dranken in huis, maar durf ook buiten de gebaande paden te treden." Zo heeft hij bijvoorbeeld een fles met 30 jaar oude Macallan malt whisky staan. "Voor de prijs van zo'n fles koop je een aardige auto", aldus Arjan. Gelukkig is niet àlles wat Wine and More biedt zo exclusief: je vindt er iets lekkers voor elke portemonnee.

Wijn, en meer dus
De naam Wine and More is goed gekozen: ongeveer de helft van de winkel is gevuld met bekende en minder bekende wijnen zoals de Tokaj wijn uit Hongarije. "Ook heb ik een mooi aanbod Champagne. Heel divers, van fruitig tot stevig." Arjan heeft wijn in iedere prijsklasse. Van een eenvoudige tafelwijn tot de exclusievere Bordeaux en Bourgognes die in speciale klimaatkasten bewaard worden. "Dat zijn wijnen die je rustig dertig jaar kunt laten liggen en dan alleen maar beter worden." Naast wijn heeft Arjan ook verwante dranken in huis, zoals Port, Sherry en Vermouth.
De andere helft van de winkel vertegenwoordigd de 'more': "dan praten we over gedistilleerd." Naast een ruim whisky-assortiment beschikt Arjan ook over een ruime voorraad gin: "die worden veel gebruikt in cocktails. Lekker voor in de zomer." En nu we het over cocktails hebben: een Prosecco Bellini met perziklikeur en een schijfje perzik is een echte zomerse opfrisser! Ook een typische zomerdrank is Limoncello, een frisse Italiaanse citroenlikeur. "Die drink je vanuit de vriezer", legt Arjan uit. "De drank bevriest niet en wordt heerlijk koud."

Nee, je raakt als drankenliefhebber niet snel uitgekeken bij Wine and More. Je vindt er dranken vanuit alle windstreken, maar óók lokale producten, zoals de Delfts Zwart jenever, die weliswaar in Schiedam gestookt wordt, maar wèl naar oud Delfts recept. Of probeer eens een stroopwafellikeurtje. Nieuwsgierig geworden? Arjan ontvangt je graag in zijn winkel!

Meer berichten