Muziek stimuleert de ontwikkeling, maar is ook gewoon leuk!
Muziek stimuleert de ontwikkeling, maar is ook gewoon leuk! Foto: PR

Muziek bij Les Enfants!

kijk op de wijk

DELFT - Elke dag klinkt er muziek op het kinderdagverblijf Les Enfants. Er wordt op alle groepen gezongen. gespeeld en bewogen tijdens de muziekles. De kinderen herkennen de klanken van de gitaar en accordeon meteen: tijd voor muziek!

Dansen en zingen
In het bos is de herfst begonnen. dus tijdens de muziek ook: een lied over een kriebelspinnetje op je been, vallende blaadjes en kabouters: er wordt een hoop beleefd.De baby's luisteren verwonderd naar het gezang en kijken naar de tamboerijn in de lucht. de dreumesen voelen aan de snaren van de gitaar. De peuters dansen graag en ook wordt er in het Engels gezongen. En natuurlijk mag zelf muziek maken met instrumenten niet ontbreken. De kinderen ontdekken verschillende instrumenten en we spelen samen heel zachtjes. en dan ineens: heel hard!

Ontwikkeling
De muziekactiviteiten worden aangepast aan het ontwikkelingsniveau van de kinderen, zodat zij er optimaal plezier aan beleven! Muziek stimuleert de ontwikkeling bij jonge kinderen. Het is goed voor de taalontwikkeling. maar ook de motoriek en sociale- en emotionele ontwikkeling. Zo wordt er op speelse wijze veel geleerd, en het belangrijkste: we hebben veel plezier! Ellen is onze muziekjuf en geeft muziekles aan alle kindjes van ons kinderdagverblijf. Tegelijkertijd leert Ellen al onze leidsters om de muziekles te verbeteren en leert ons zelf gitaarspelen!! Het maakt niet uit op welke dag je bij ons binnenloopt. Bij ons hoor je muziek!

Kinderopvang Les Enfants
Abtswoude 19C, 2626 NC Delft
Tel. 015 262 0720
http://www.kinderopvang-lesenfants.nl.