De leden van de Werkgroep Abtswoude Midden hebben grote plannen voor het nieuwe jaar. (Foto: PR
De leden van de Werkgroep Abtswoude Midden hebben grote plannen voor het nieuwe jaar. (Foto: PR

"We doen het voor de buurt, maar eigenlijk voor heel Delft"

  kijk op de wijk

"In 2017 hopen we op een evenement dat Delft op zijn grondvesten doet schudden!" Nee, aan enthousiasme en ambitie ontbreekt het de Werkgroep Abtswoude Midden in Tanthof niet.

Het jaar 2016 zag de geboorte van de Werkgroep Abtswoude Midden (WAM). Opgericht om reuring te brengen in de wijk Tanthof, want "er gebeurt nog te weinig hier", aldus voorzitter Gerrit de Wit. "Tanthof is óók Delft", vult Jaap van Spronsen, penningmeester van de werkgroep, hem aan. "Tanthof heeft zo'n 8000 huishoudens, ruim 16.000 mensen. Mensen waarvoor wij leuke dingen willen organiseren en die wij met elkaar willen verbinden."

Winter-wonderland
Ondersteund door vijf andere bestuursleden en tien vaste vrijwilligers heeft de WAM inmiddels de eerste wapenfeiten op haar naam staan. Het evenement Tanthof Bruist in september trok maar liefst 2500 bezoekers. Vorige week stond Tanthof Winter-Wonderland op het programma. Ruim 450 bezoekers, waaronder heel veel kinderen, bezochten de schaatsbaan en de wintermarkt, deden de speurtocht over de dierenwereld en genoten van de koek-en-zopie. "Je ziet op zo'n evenement hoe kinderen verbinden", vertelt Gerrit tevreden. "Ouders helpen elkaars kinderen, lezen voor, en raken met elkaar in gesprek." En dat is precies de bedoeling van de WAM: "We doen het voor de buurt. Buren en buurtgenoten met elkaar in contact brengen." De werkgroep krijgt dan ook veel bijval vanuit de buurt; "mensen melden zich spontaan als vrijwilliger", aldus Jaap, maar ook vanuit de gemeente en verschillende andere organisaties en bedrijven. Tot vreugde van de werkgroep: "We kunnen dit natuurlijk ook niet alleen."

Meer mogelijkheden
2016 was een mooi begin. In 2017 hoopt de werkgroep verdere stappen te kunnen zetten. "We zijn aan het onderzoeken of we een stichting kunnen worden. Dat biedt meer mogelijkheden", legt Jaap uit. En verder hopen we minstens vier of vijf activiteiten te kunnen organiseren." Welke? Daarover zijn we nog aan het brainstormen. Maar we hebben al mooie ideeën, ", aldus Gerrit. "Het wordt niet alleen voor Tanthof, heel Delft mag komen." Eventuele sponsors en vrijwilligers zijn van harte welkom. "Ook bedrijven als Rodi Media mogen zich aan ons evenement verbinden", hint Gerrit. "Er zit potentie in wat we doen. Alle leden van de werkgroep zijn enthousiast. We gaan van 2017 een fantastisch jaar maken!"

Meer berichten