Afbeelding

Alle denkbare soorten lijsten in alle denkbare formaten

kijk op de wijk

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

Josette van Dijk-Hak met één van de grootste lijsten uit het bomvolle assortiment van Lijstenmakerij Van Dijk.

DELFT – Lijstenmakerij Van Dijk in de Frederik Hendrikstraat 2A is vorig jaar juni overgenomen door Josetta van Dijk-Hak. Zij had altijd al de droom om een winkel voor zichzelf te beginnen. In haar winkel kun je terecht voor alle denkbare soorten lijsten in alle denkbare formaten. “Ik heb ze ooit een keer geteld en ben toen op zevenhonderd stuks uitgekomen”, zegt ze. “Maar er zijn er nu al weer meer bij gekomen. Ik krijg namelijk wekelijks een aanvulling van lijsten, van heel smal tot lijsten van 20 centimeter dik.” Heeft u een schilderij, een foto, een gewoon of een 3D-object waarvan u denkt dat die wel een mooie lijst verdient? Dan ben je bij Lijstenmakerij Van Dijk aan het juiste adres. “Ik doe ook heel veel restauratiewerk”, zegt ze. “Niet alleen de lijsten zelf kunnen worden gerestaureerd, maar ook olieverfschilderijen, etsen en aquarellen kunnen worden schoongemaakt.” En ze heeft verder ook contacten met erkende restaurateurs, is het te gecompliceerd dan verwijst ze naar hen door.

Nu is de winkelshowroom gecombineerd met een atelier. Binnen een jaar wil Josetta haar atelier echter hebben verplaatst naar achteren, zodat er vóór in het pand alleen een grote showroom is. “Daar wil ik bijvoorbeeld ook snuffelbakken met kunstwerkjes neerzetten”, zegt ze. “Dan kunnen de mensen echt komen uitzoeken.”
Lijstenmakerij Van Dijk doet tegenwoordig ook mee met de Atelierroute, waarbij lokale kunstenaars die daaraan meedoen, in haar etalage hun werk tentoon mogen stellen. Momenteel staat er al heel wat moderne kunst in de showroom opgesteld. Verder is er een aparte verkoophoek arti-tec ophangsysteem en accessoires.
Josetta richt zich met haar winkel op allerlei soorten klanten: ze komen natuurlijk uit de Wippolder, maar verder eigenlijk uit heel Delft en omstreken. Bijvoorbeeld uit Ypenburg, Zoetermeer, enzovoort, door de gunstige ligging ten opzichte van de snelweg. “Ik kan ook bij de mensen aan huis komen om advies te geven”, zegt ze. “Nogal wat ouderen hebben dat liever of mensen die slecht ter been zijn. Ik kan dan ook voorbeelden voor die mensen mee brengen. Ik krijg tot nog toe heel goede reacties hier op.” In de maand juli is er een speciale actie: tegen inlevering van dit artikel ontvangt u 10 procent korting op uw inlijstwerk. In de vakantieperiode is de winkel van 4 tot en met 23 augustus gesloten. Internet: www.lijstenmakerijvandijk.nl. Lijstenmakerij Van Dijk is ook actief op Facebook, ga hiervoor naar www.facebook.com/lijstenmakerijvandijkdelft.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12