Diaz & Bruno zetten de boel in vuur en vlam op vrijdagavond
Diaz & Bruno zetten de boel in vuur en vlam op vrijdagavond (Foto: Herman Verhoeven)

Strandwalfestival in alle opzichten geslaagd

  cultuur

RIJSWIJK - De organisatie van het Strandwalfestival kijkt terug op drie meer dan geslaagde festivaldagen het afgelopen weekend in Rijswijk.

Meer dan 35.000 tevreden bezoekers, prachtige optredens, een markt met meer dan 100 kraampjes en ook het weer werkte goed mee. Mooie ontmoetingen, geweldige sfeer, sportievelingen en veel lachende gezichten. Rijswijk heeft zich weer van haar beste kant laten zien.

Alcoholvrij
Het begon dit jaar op de vrijdagavond met het nieuwe Strandwal Helemaal FRESH, de alcoholvrije feestavond voor de Rijswijkse jeugd. Al moesten sommigen even wennen aan dit vernieuwende idee, artiesten als Famke Louise, CAZA, Badd Dimes en Diaz & Bruno maakten er samen met zo'n 4000 jongeren een groots feest van. Een mooi begin van een prachtig festivalweekend.

Strandwalmarkt
Op de Strandwalmarkt stonden dit jaar meer dan 100 kraampjes met lokale organisaties, bedrijven en activiteiten. Lokale talenten van onder andere Balletstudio Marijke de Roo, Rijswijks Jeugdtheater en Just Dance Studio maakten van de zaterdagmiddag weer een echt Rijswijks feestje. Ook de prachtige stoet van de RGU DELA Lampionnenoptocht zorgde voor een indrukwekkend schouwspel.
Traditiegetrouw genoten op de zaterdagavond de meer dan 6000 aanwezigen van spetterende optredens tijdens Strandwal by Night. Met als enkele hoogtepunten de optredens van Maan, Shirma Rouse en Xander de Buisonjé.

Familiedag
De laatste festivaldag op zondag zat boordevol gezellige en sportieve activiteiten. Veel gezinnen, jong en oud, kwamen af op de Strandwal Familiedag. Dieren werden geknuffeld bij Het Akkertje en ook de scoutingactiviteiten waren populair. De Rijswijkse sportievelingen lieten zich dit jaar van hun beste kant zien tijdens Strandwal Fris & Fruitig. In totaal sportten er bijna 200 mensen samen in het Rijswijkse Bos.

Trots
Het bestuur van het Strandwalfestival kijkt met trots terug op een fantastisch weekend. Voorzitter Koen Caminada: "De doelgroep 13 tot 17-jarigen op alcoholloze avond is uitstekend bereikt, bij de Strandwal by Night is nog nooit zo druk geweest en we beleefden een gezellige familiedag rondom Het Akkertje met een jazzy afsluiting op Te Werve Buiten."
Het bestuur van het Strandwalfestival is de gemeente Rijswijk, politie, alle vrijwilligers, bedrijven, de lokale media, horeca, vrienden van het Strandwalfestival, medewerkers van Sport Heroes en met name de vele duizenden bezoekers bijzonder dankbaar voor hun bijdragen aan het Strandwalfestival 2019. Nu is het tijd om na te genieten en meteen vooruit te kijken naar nog zo´n geweldig festivalweekend in 2020.

Meer berichten
 
CustomHtml_1