Logo delftopzondag.nl
In 'The Children' komen de acteurs voor een moeilijke keuze te staan (Foto: Gordon Meuleman)
In 'The Children' komen de acteurs voor een moeilijke keuze te staan (Foto: Gordon Meuleman) (Foto: GordonMeuleman)

Topacteurs willen je iets vragen

  cultuur

DELFT - Na het daverende succes van 'The Nation' komt regisseur Eric de Vroedt van Het Nationale Theater donderdag 19 september aanstaande naar Delft met de theaterhit 'The Children'.

Het stuk trok uitverkochte zalen op West End en Broadway. Laat je in Theater de Veste overdonderen door sterk acteerwerk en de gelauwerde toneeltekst van de talentvolle Lucy Kirkwood. Zij kreeg twee Tony-nominaties en volgens The New York Times schreef Kirkwood 'een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvel momenten en suspense'.
Een sterrencast met Stefan de Walle, Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta vertelt het verhaal van drie oud-kernfysici die voor de keuze staan: Welke toekomst laten we achter voor onze kinderen?

Hoeveel ben je bereid om op te offeren voor anderen?
In 'The Children' zie je een gepensioneerd echtpaar dat geniet van een zorgeloos bestaan. Maar dan staat ineens oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. En dan ineens doet Rose een verpletterend voorstel dat verstrekkende gevolgen heeft, voor hun eigen leven en voor dat van de komende generaties...

Para
Er staat nog meer moois op de theateragenda. Woensdag 25 september bijvoorbeeld, aanvang: 20.15 uur (inleiding om 19.15 uur): Negen jaar na hun internationaal bejubelde theaterhit 'Missie' brengen auteur David Van Reybrouck en acteur/theatermaker Bruno Vanden Broecke de voorstelling 'Para'. Vanden Broecke kruipt in de huid van Nico Staelens, een Belgische paramilitair die begin jaren '90, als prille twintiger, op vredesmissie naar Somalië werd gestuurd. Hij heeft een lezing voorbereid over zijn ervaringen. Wat begint als een spervuur aan feiten en militair jargon verandert gaandeweg in een doorleefd relaas van al zijn verdrongen herinneringen. 'Para' is aanklacht noch lofzang. Het probeert inzicht te geven in de psyche van een soldaat, wat zo'n 'vredesmissie' doet met een mens. Kaarten: 015-2121312 of www.theaterdeveste.nl

Meer berichten