Logo delftopzondag.nl
Een uitgeruste Eva met twee toppers van jeugdboeken
Een uitgeruste Eva met twee toppers van jeugdboeken (Foto: )

'Kinderboekoloog' Eva tipt twee jeugdboeken

  cultuur

DELFT - Eva, de 'kinderboekoloog' van DOK Delft, is terug van vakantie. Ze staat te popelen om de jeugd weer van tips te voorzien!

Ik ben een tijger - Karl Newson
De hoofdpersoon van dit prentenboek is een kleine muis. Nou ja, kleine muis? Deze muis is ervan overtuigd dat ze een tijger is. Je weet wel, zo'n echte, met klauwen en scherpe tanden! Ieder dier dat ze tegenkomt probeert haar te overtuigen dat ze toch echt geen tijger is, maar de muis bewijst iedere keer dat ze toch echt een tijger is. En dat niet alleen, ze weet bijvoorbeeld het vogeltje te vertellen dat het toch echt geen vogeltje is. Want het vogeltje is toch klein, kleurig en zit op een stok? Nou, dan ben je duidelijk een lolly! Ik ben een tijger is een heerlijk vrolijk prentenboek. De grappige prenten sluiten perfect aan bij het verhaal, dat net anders loopt dan je misschien zult denken. Want wat nu als deze een muis een echte tijger tegenkomt?

De wereld van David Walliams: dingenboek – David Walliams
Ken je David Walliams al? De schrijver van te gekke, gave en razend-super-spannende avonturenboeken? Van monsterlijke tandartsen tot criminele oma's, van de grootste ettertjes tot Meneer Stink – je kunt het zo gek niet bedenken, of hij heeft er een boek over geschreven. Dit boek gaat over al die boeken, maar ook over de man achter al die doldwaze avonturen: David Walliams. Ken je zijn boeken niet? Geen probleem! Het boek staat vol met alle dingen die je NOOIT wilde weten en kunnen. Wil je lekker gek leren tekenen zoals Tony Ross, de illustrator van Walliam's boeken? Geen probleem! Smerige recepten proberen? Tips voor je Spitfire vliegexamen? Of misschien wil je de rollator van je oma pimpen, zodat ze net zo stoer als Oma Boef kan zijn? Zoek niet verder! Gedichten? Raadsels? Puzzels? Je vindt het allemaal in dit boek! Dit boek is natuurlijk wel het leukste als je zijn andere boeken wel kent…Dus hup, in galop naar de bibliotheek!

Meer berichten