<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Het voormalig Hippolytusziekenhuis is één van de plekken waar je terecht kunt tijdens de Week van het Schrijven. (Foto: PR)
Het voormalig Hippolytusziekenhuis is één van de plekken waar je terecht kunt tijdens de Week van het Schrijven. (Foto: PR) (Foto: )

Delft pakt uit tijdens de Week van het Schrijven

  cultuur

DELFT - Sinds 2007 is de tweede week van september de Week van het Schrijven. Tijdens dit landelijke evenement worden overal schrijfactiviteiten georganiseerd. Delft kent hierin een echte traditie en ook dit jaar staat er van alles op stapel.

Dat begint op zondag 8 september; na rondleidingen met een ervaren gids en met een lekkere lunch tussendoor kun je schrijven in twee Delftse monumenten: Molen de Roos en Huis Lambert van Meerten. En op vrijdag 13 september kun je verhalen schrijven in en over het voormalig Hippolytusziekenhuis. Allemaal mooie, aansprekende, historische en monumentale locaties. Als dat geen inspiratie oplevert!

Schrijfproeverij
Op dinsdag 10 september houdt De VAK in OPEN de Schrijfproeverij van het komende schrijfseizoen. Op het menu staan creatief schrijven en het leren schrijven van verschillende soorten verhalen. Voor wie niet iets wil leren maar wel wil ervaren hoe het is om het hoofd leeg te schrijven is er twee keer een gratis bijeenkomst Zen-schrijven: op zaterdag 7 en zaterdag 14 september aan de Tafel van Zes.

Schipluiden
En last but not least: ook Schipluiden doet mee met de Week van het Schrijven. Op 10 september kun je bij schrijfcafé 't Rosmareyn bij het , eveneens in een historisch pand gevestigde, Net even Anders aan de Vlaardingsekade werken aan verhalen of gedichten.

Info
Schrijven in Delft heeft alle activiteiten verzameld, op www.schrijvenindelft.nl vind je informatie over data, tijden, eventuele kosten en hoe je aan te melden voor een activiteit. Mailen kan ook: info@schrijvenindelft.nl. Marja van Rossum beantwoordt graag je vragen. Voor alle activiteiten geldt: schrijfervaring is niet nodig.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>