Logo delftopzondag.nl
Astrid Nijgh vroeger en nu
Astrid Nijgh vroeger en nu (Foto: )

Happy Gay Sunday met Astrid Nijgh

  cultuur

DELFT - Ook als je de jaren 70 niet bewust hebt meegemaakt, kun je de hitsingle 'Ik Doe Wat ik Doe' waarschijnlijk moeiteloos meezingen.

Het nummer stond in 1973 maar liefst 12 weken genoteerd in de Top 40 en was al even omstreden als populair. De donker gevooisde zangeres Astrid Nijgh werd er in één klap beroemd mee. Samen met haar toenmalige echtgenoot Lennaert Nijgh schreef zij het bekende lied over het wel en wee van een prostituée.

Schrijversduo
Het schrijversduo Nijgh & Nijgh stond garant voor vele en nog steeds gekoesterde originele en hertaalde songs die uitgevoerd zijn door o.a. Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en Adèle Bloemendaal.

Juist die liedjes staan centraal in theaterprogramma's waar de inmiddels 70-jarige zangeres nog steeds mee door den lande toert. Ook het betere kleinkunstlied van Vlaamse en Nederlandse bodem weet Astrid als geen ander te vertolken. Een podiumdier pur sang; van begin tot eind weet zij te boeien met anekdotes en liedjes die met veel gevoel, respect voor taal en vooral ook humor, gebracht worden. Meezingen gegarandeerd.

Begrip
De Happy Gay Sunday, elke eerste zondag van de maand in Café de Koepoort, is inmiddels een begrip in Delft geworden. Een middag, vaak omlijst met live-muziek, speciaal voor LHBT-ers, maar waar iedereen welkom is en waar vooral ongedwongenheid en gezelligheid voorop staan. Voor Astrid Nijgh en haar geliefde Louise, een speciale middag, omdat zij elkaar 7 jaar geleden in Café de Koepoort voor het eerst ontmoetten. Kom je dat meevieren?

Wanneer? Zondag 1 september, 15.00 uur. Waar? Café de Koepoort, Oosterstraat 2 te Delft.

Meer berichten