<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De mannen van Tee Set, After Tea samen met Martin Reitsma, Joop van Straaten en Henk Mol
De mannen van Tee Set, After Tea samen met Martin Reitsma, Joop van Straaten en Henk Mol (Foto: Jerrold Mallee)

Smakelijke anekdotes, memorabele verhalen tijdens reünie Tee Set en After Tea

  cultuur

DELFT - Op zondag 14 april vond er bij Stadsradio Delft tussen 14.00 en 17.00 uur een uniek radioprogramma plaats dat volledig in het teken stond van de legendarische Delftse bands The Tee Set en After Tea. De presentatie was in handen van Martin Reitsma. De regie en organisatie in de Delftse studio was in handen van Henk Mol. Beiden hadden weken gewerkt aan de voorbereiding van dit eenmalige radioprogramma. Veel Delftse luisteraars keken dan ook met belangstelling uit naar de uitzending. 

Els de Wit ontving de muzikale gasten in de studio.  Bekende muzikanten uit beide bands zoals Polle Eduard, Gerard Romeijn, Ferry Lever, Franklin Madjid, Carry Janssen, Rob Plazier, Peter Seilberger en Martin Hage waren aanwezig in de studio voor interviews. Vooraf werd er een groepsfoto gemaakt door Jerrold Mallee. Zo'n speciale reünie moest natuurlijk worden vastgelegd. Cineast John Meijer en tweede cameraman Ton den Neijsel schoten filmopnames voor een pakkende documentaire over deze radioreünie die inmiddels op YouTube te zien is. Ze zagen muzikanten die het prachtig vonden elkaar weer te zien en te spreken. Met elkaar delen ze een glorieus Delfts popverleden. 

Ook Rudy van den Berg (Bennett) zanger uit roemrijke bands als The Motions, Galaxy Lin en Bennett & Bee kwam zijn ervaringen met deze Delftse bands delen met de luisteraars. De bands kenden elkaar goed uit de gouden periode van de vaderlandse popmuziek – jaren zestig en zeventig -  en kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens optredens in het land. Voorts was gitarist Gerard Romeijn in de jaren zestig de opvolger van Robbie van Leeuwen bij The Motions. Bennett en Romeijn hadden elkaar lang niet gezien en deze ontmoeting, na zoveel decennia, was dan ook allerhartelijkst waarbij er veel bruisende verhalen werden uitgewisseld. Bennett vertelde dat hij met de voorbereiding bezig is van een Beatshow waarbij ook Polle Eduard zal meespelen. 

Het programma ging van start met de solohit van de legendarische zanger Peter Tetteroo: Red Red Wine uit 1968. Het werd een eerbetoon aan deze legendarische frontman. Vervolgens schoven de heren aan voor interviews met Reitsma. Smakelijke anekdotes en leuke verhalen kwamen langs over het Delftse uitgaansleven in de jaren zestig en de optredens daarbij van The Shats, voorloper van de Tee Set. De eerste optredens van de Tee Set bij restaurant Cecil aan de Voldersgracht. De eerste hits zoals Early in the morning, Long Ago en Don't you leave, de langspeelplaat Emotion en andere memorabele popfeitjes. Ook hoorden we waarom een deel van de Tee Set de band verliet en met elkaar After Tea vormden. Ineens had Delft twee topbands die de landelijke hitparade haalden. De mannen zijn veelal nog steeds actief in de muziekscène en de passie is nog altijd aanwezig. 

Er was live-muziek te horen met een sprankelende uitvoering van de hit Long Ago, dat zowel door de Tee Set als After Tea werd opgenomen. Polle Eduard zong en speelde gitaar, terwijl Ferry Lever op gitaar en Franklin Madjid op basgitaar hem begeleidden. Een daverend applaus volgde in de studio.  De documentaire van John Meijer over deze radio-reünie is te zien via: https://youtu.be/beLIszOFIrs. De uitzending wordt komende zondag 21 april herhaald bij Stadsradio Delft tussen 14.00 en 17.00 uur via 92,9 Mhz op de Delftse kabel of via 106,3 op de FM.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>