Afbeelding

52e Spring Festival: Nieuwe muziek in Koninklijk Conservatorium en Korzo Theater Den Haag

cultuur

DEN HAAG - Van 1 t/m 6 april viert de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium nieuwe muziek tijdens het jaarlijkse Spring Festival. Het Koninklijk Conservatorium en Korzo Theater staan tijdens deze 52e editie 6 dagen lang bol van zinderende experimenten, bijzondere samenwerkingen en bij voorbaat al historische concerten. Toegang is gratis!

Nieuwe muziek en bijzonder weerzien. De afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium is altijd een belangrijke broedplaats geweest voor nieuwe ensembles die zich specialiseren in hedendaagse klassieke muziek. Ensemble Klang en het New European Ensemble zijn 2 van de vele ensembles die op het Koninklijk Conservatorium zijn ontstaan. Zij keren voor het 52e Spring Festival terug naar hun muzikale wortels in Den Haag om werken van huidige studenten Compositie uit te voeren.

Bijzondere samenwerkingen
Componisten hebben performers nodig. Bijzonder dit jaar is de samenwerking van de afdeling Compositie met studenten van Oude Muziek, Zang en de Dansvakopleiding. Het programma telt ruim 60 wereldpremières. Hieronder het collectief gecomponeerde muziektheaterstuk A Paradise Built In Hell, uitgevoerd door het inmiddels wereldvermaarde Ensemble Klang in samenwerking met studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

 Nicholas Collins
Speciale gast is componist Nicolas Collins, Amerikaans pionier en living legend. Hij maakte furore met het gebruik van microcomputers tijdens zijn live electronic performances.

Praktische informatie
ma 1 t/m za 6 april
toegang: gratis
programma en meer informatie: springfestivalthehague.co

Afbeelding