Tineke Schouten tourt met haar 'Highlights' door heel Nederland
Tineke Schouten tourt met haar 'Highlights' door heel Nederland

Win kaarten voor Tineke Schouten!

cultuur

DELFT - Tineke Schouten behoort al decennialang tot de absolute top van het Nederlandse theatercabaret.

In ruim 35 jaar maakte ze meer dan 23 theatershows, ontwikkelde zij ontelbare typetjes, sketches, tv-shows en maakte ze prachtige liedjes waarmee ze door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opbouwde.

Reis
Na in 2017/2018 een persoonlijke show te hebben neergezet, maakt Tineke in seizoen 2018/2019 een reis door haar beroepsmatige carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes passeren in 'een nieuw jasje' de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen. Eigenlijk mag deze show ook Top Tien 3 heten.

Prijsvraag
Het Kasteeltje en Delft op Zondag mogen 2 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling van vrijdag 22 of die van zaterdag 23 maart in het Zoetermeerse Stadstheater. Om deze zeer gewilde gratis entree te winnen moet er antwoord gegeven worden op onderstaande vraag.

Eén van haar typetjes heet Lenie. Het liedje met deze dame in de titel bezorgde Tineke in 1982 haar doorbraak. Maar, hoe zat het ook alweer? In welke straat woonde deze plat Utrechts pratende tante? Stuur uw antwoord uiterlijk woensdag 20 maart naar: maakkansopkaarten@delftopzondag.nl

Wie weet zit u volgend weekend zelf eersterangs bij deze cabaretvoorstelling. Een monument van een show, u beleeft gegarandeerd een fantastische avond uit!

Recensie theaterkrant: 'Naar Tineke Schouten ga je om lekker onbekommerd te lachen. Ze is de koningin van de typetjes, en van de woordspelingen.'