Afbeelding

TV-programma Project Rembrandt op locatie in Delft

cultuur

DELFT - In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland.

Uit 50 kandidaten zijn afgelopen zondag 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Aflevering 2 voert de kandidaten naar Delft.

Bevlogen
Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Locaties
De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. In de tweede aflevering treffen de leerlingen elkaar in Delft, waar ze les krijgen in een 300 jaar oude herberg, stadsherberg De Mol. Op deze inspirerende plek gaan de leerlingen aan de slag met het schilderen van stillevens. Daarom bereid chef-kok en gast-jurylid Robert Kranenborg een speciaal gerecht voor uit de 17e eeuw. Er zijn ook opnamen gemaakt op een andere, pittoreske locatie in Delft: de Beestenmarkt.

Jury
De gemaakte werken worden iedere week beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Deze week is dat chef-kok Robert Kranenborg. Samen bepalen ze: wie gaat er door en wie valt er af?

Online
De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Annechien Steenhuizen. De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl.

Uitzendschema
Project Rembrandt wordt op zondagavond uitgezonden vanaf 27 januari t/m 7 april. maart. Op 3 & 10 maart gaat het programma er twee weken uit vanwege het WK en World Cup schaatsen en op 24 maart vanwege voetbal (WK kwalificatie Nederland – Duitsland).

Project Rembrandt wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.
De 'Delftse' uitzending is zondag 3 februari te zien op NPO 1, aanvang: 21.20 uur. Kijken dus!