<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

'De Goede Dood' in Rietveld Theater

  cultuur

DELFT - 'De Goede Dood' is een toneelvoorstelling met een lach en een traan. Na vier voorstellingen in Rotterdam komt theatergroep Maas & Hotes nu naar het Rietveld Theater in Delft.

Theatergroep Maas & Hotes bestaat uit de volgende spelers: Judith van Gelder, Jolanda Stuifzand, Huub Hermanns, Wanda Gonggrijp, Michel Kokshoorn en Hans van der Maas. De regie van 'De Goede Dood' is in handen van Anna Hermanns.

Op vrijdag 1, zaterdag 2, zaterdag 9 en zondagmiddag 10 februari laten zij in deze tragikomedie zien hoe een familie worstelt met de aanstaande euthanasie van een dierbare.

Het is de laatste avond van Bernhard en de hele familie is bij elkaar, inclusief de huisvriend en arts die de euthanasie gaat plegen. Er volgen onvermijdelijke tranen, een bulderende lach, een hilarische muziekquiz, een vrolijke dans en kletterende ruzies. Slaat op het allerlaatste moment alsnog de twijfel toe? Iedereen maakt zich op zijn/haar manier zorgen over het naderende einde van Bernhard, behalve Bernhard zelf. Hij zegt: "Ik heb niets te maken met de dood, de dood is van jullie, maar het sterven is van mij. Morgenochtend, negen uur. Punt!"

Reacties
De reacties op deze uitvoering van 'De Goede Dood' door Theatergroep Maas & Hotes in Rotterdam waren unaniem lovend. Het liet niemand onberoerd. Verbazing en twijfel. Ontreddering en berusting. Woede en troost. Zoals iemand uit het publiek na een voorstelling zei: "Zo wil ik ook wel doodgaan". Het toneelstuk geeft een heldere kijk op het lastige thema euthanasie. Een voorstelling waarbij je als kijker moeiteloos meeleeft en bijna verlangt naar het verlossende einde, hoe pijnlijk ook. In 2008 won 'De Goede Dood' de Toneel Publieksprijs.

Kaarten
Kaarten á 15 euro per stuk, zijn verkrijgbaar via www.rietveldtheater.nl.
Kijk voor meer informatie ook op www.maasenhotes.nl.

Op vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.30 uur, op zondag 10 februari om 15.00 uur.

 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>