Afbeelding

Kunstenaars van Kadmium #42

cultuur

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 42: Nancy Kroon

Naam: Nancy Kroon
Discipline: Schilderen
Atelier: Rijswijk
Website: www.kroonkunst.nl
Facebook: www.facebook.com/kroonkunst

Sinds 2004 is Nancy Kroon verbonden aan Kadmium. In 2001 studeerde zij af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

In mijn werk staat de mens centraal
Gevoed door literatuur (waarbij een belangrijke bron de Griekse mythologie is) verwerk ik verhalen waarin (oer)gevoelens en de tragiek in het leven een grote rol spelen. Melancholie, schoonheid, harmonie, beweging, troost, eenzaamheid, liefde, kracht: zijn onderwerpen die ik in mijn werk wil laten zien. Alles in de wereld verandert constant maar deze universele gevoelens zijn altijd aanwezig in het menselijk bestaan. 

Dankbaar voor de Griekse contacten
Deze zomer worden ook weer werken geëxposeerd op Rhodos via een Kunstpark/galerie in de plaats Archípoli; een warm contact dat 10 jaar geleden is ontstaan. 
Een werkperiode in oktober 2017 in Nea Epídavros (Pelopenessos) bij 'Artisa academic & artist retreat' heeft weer de nodige inspiratie tot nieuwe schilderijen opgeleverd. Een verblijf aan de spirituele Egeïsche zee werkt altijd vruchten af. 

Terug naar Nederland
In 2018 exposeerde ik al op een aantal leuke plekken, waaronder 'Op Hodenpijl' te Schipluiden.
Dit najaar doe ik nog mee met een interessante kunstroute in de Moerdijk: 8, 9, 15, 16 september betrek ik een ruimte in 'Fort Sabina' in Heijningen. 
Vervolgens ben ik 'in' voor nieuwe expositieplekken ook voor de latere termijn, heb je een idee? Via mijn website www.kroonkunst.nl ben ik te bereiken en uiteraard staat daar alle informatie over exposities. 

 

Afbeelding