Lijm & Cultuur zit vol verborgen groene schatten. (foto: PR)
Lijm & Cultuur zit vol verborgen groene schatten. (foto: PR)

Lente bij Lijm & Cultuur

cultuur

De stadstuin aan de Schie met zijn schitterende border vol uiteenlopende planten, kruiden en bloemen barst van het leven en ook de vele andere groene plekken op Lijm & Cultuur groeien en bloeien. Hoe dichterbij je komt hoe meer er te genieten valt.

Lijm & Cultuur zit vol verborgen groene schatten. Vanaf de straat gezien lijkt het misschien veel steen en staal, maar het oog bedriegt. Links achter op het terrein – bij het restaurant – is een heerlijke groene oase: onze stadstuin.

Broedseizoen
De wilgen lopen uit en de hartvormige blaadjes van de 'hartjesbomen' zijn prachtig rood. Chef-kok Bas Hoog plukt er graag zijn kruiden, zoals de nu bloeiende rozemarijn waarvan de prachtige lila-paarse bloemetjes ook eetbaar en erg lekker zijn. Wie het amfitheater van dichtbij bekijkt ontwaart talloze prachtige blauwe bloempjes en de waterpoelen daar achter zijn helemaal klaar voor het nieuwe broedseizoen. Vogels vliegen af en aan; kikkers en salamanders worden wakker.

Landschapsarchitect
Een grote drijvende kracht achter al dit moois is tuin- en landschapsarchitect Marijke Wijffels, die vanaf het allereerste begin betrokken is bij het ontwerp en in deze periode samen met het team van Lijm & Cultuur de handen flink uit de mouwen steekt. Het resultaat mag er zijn!

Experiment Delft
Kom er van genieten en plof even neer bij Experiment Delft, waar je alle werkdagen van 10-17 uur terecht kunt voor koffie, werken, lunchen en loungen. Of grijp je kans om te dineren bij de laatste week Chaos aan de Schie: Puur Bas! Het kan nog tot en met zaterdag 21 april. Meer info via www.lijmencultuur.nl.