???????HTCDelft organiseert ook workshops voor kinderen.
???????HTCDelft organiseert ook workshops voor kinderen.

HightTechCentreDelft: Van talent tot topper

cultuur

In het leven van alle dag speelt techniek een steeds grotere rol. Zonder de snelle technische en digitale ontwikkelingen van de afgelopen decennia zou de wereld er totaal anders uitzien.

HighTechCentreDelft koppelt projecten die bedrijven aanleveren aan leerprogramma's van onderwijsinstellingen. Studenten werken in een uitdagende omgeving aan de hightech opdrachten. Zij worden zo opgeleid dat zij later goed functioneren in de snel veranderende arbeidsmarkt.
HTCDelft organiseert ook workshops voor kinderen. 75% van de leerlingen die nu op de basisschool zitten oefent later een beroep uit met technieken die nu nog niet bestaan. Het beeld dat kinderen hebben van techniek wordt op jonge leeftijd gevormd en beïnvloedt hun keuze voor een vervolgopleiding en uiteindelijk hun beroepskeuze. Het is daarom belangrijk op jonge leeftijd technisch talent te stimuleren. Tijdens de workshops werken de kinderen aan kleine projecten die iets met techniek te maken hebben en ervaren zij hoe leuk techniek is. www.htcdelft.nl