Joris Linssen en 'Caramba'. (foto: Rogier Veldman)
Joris Linssen en 'Caramba'. (foto: Rogier Veldman) Foto: Rogier Veldman

Nederlandstalige muziek met Mexicaanse twist

cultuur

Joris Linssen kennen we allemaal als invoelende presentator van het succesvolle tv-programma 'Hello Goodbye'. Maar hij is ook rasentertainer en zanger. Met de band 'Caramba' komt hij vrijdag 17 november naar Theater de Veste.

Ze zijn het best te omschrijven als Nederlandse band met Mexicaanse peper. Met meeslepende verhalen van Joris, virtuoos accordeonspel, prachtige meerstemmige samenzang en aanstekelijke enthousiasme. Hun nieuwe show 'Serenade' draait om de lofzang. Een hartverscheurende en hilarische voorstelling geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik van de serenade.

Grote glimlach
"Mexicanen vieren het leven, in plaats van dat ze de dood herdenken", vertelt Joris Linssen. "En muziek speelt daarbij een grote rol. Maar ze hebben ook de liefdesserenade. Als je in Mexico verliefd bent op iemand, huur je een orkestje in om je liefde te laten bezingen. Dat vond ik zó mooi. Ik vroeg me af of dat ook in Nederland zou kunnen: Serenades voor de doden en serenades voor de liefde. Maar, let op het is geen zware voorstelling. Integendeel."
"Het is zoals Xandra Brood zei: Door muziek te maken op een graf, maak je de herinnering juist lichter. Of zoals een Mexicaans gezegde luidt: 'Los Muertos que uno ama, nunca mueren', de doden van wie gehouden wordt, zullen nooit sterven. Net als in Mexico vieren wij met deze voorstelling het leven en de liefde. Echt, je komt met een grote glimlach de zaal uit."
Voor kaartverkoop zie de website www.theaterdeveste.nl.