De cast van de Troje Trilogie.
De cast van de Troje Trilogie.

Toneelschuur Producties wint De Delftse Kijker

cultuur

In Theater de Veste wordt dinsdag 31 oktober De Delftse Kijker uitgereikt aan Toneelschuur Producties uit Haarlem. Zij winnen de publieksprijs De Delftse Kijker voor hun voorstelling 'Troje Trilogie' die als beste toneelvoorstelling van seizoen 16|17 werd uitgeroepen. 'Troje Trilogie' is een regie van Paul Knieriem.

Directeur Jan Bartels: "Wij zijn verheugd en trots dat Toneelschuur Producties, dat sinds seizoen 16|17 in onze toneelprogrammering is opgenomen, meteen in de prijzen valt. Het gezelschap is door ons publiek omarmd en hun voorstellingen worden zeer gewaardeerd."

Ook landelijk won 'Troje Trilogie' toneelprijzen en werd het genomineerd als beste voorstelling van afgelopen seizoen.


Feestelijke uitreiking Delftse Kijker
De Delftse Kijker is de toneelpublieksprijs van Theater de Veste. Na afloop van iedere toneelvoorstelling kan het aanwezige publiek zijn of haar stem uitbrengen. De winnaars ontvangen een prachtig Delfts blauw kunstwerk gemaakt door de Delftse kunstenares Christina Linaris Coridou.

De uitreiking op 31 oktober vindt plaats na afloop van de nieuwste voorstelling van Knieriem, 'De Huisbewaarder'. Een tragikomedie van de hand van één van de belangrijkste twintigste-eeuwse toneelschrijvers: Harold Pinter. En wordt gespeeld door niemand minder dan René van 't Hof, Jan-Paul Buijs, en Lowie van Oers. 

Voor deze voorstelling zijn nog kaarten beschikbaar, het aanwezige publiek wordt na afloop uitgenodigd mee te proosten. Voor tickets en informatie zie: www.theaterdeveste.nl.