Het Australische gezelschap CIRCA komt naar Theater de Veste.
Het Australische gezelschap CIRCA komt naar Theater de Veste.

Delft gastheer voor Nederlandse première van Australisch gezelschap

cultuur

Het Australische gezelschap CIRCA komt naar Nederland en Theater de Veste heeft de Nederlandse première.

Op donderdag 19 oktober is dit grensverleggende 'nouveau cirque' gezelschap met hun intieme, ontroerende en spectaculaire productie 'What Will Have Been' te zien.

Denkend aan circus zien we vaak clowns, acrobaten, goochelaars en circusdieren voor ons. Het 'nieuwe circus' doet het anders. Bijvoorbeeld Cirque du Soleil, maar waar zij hun shows nog spectaculairder proberen te maken met allerlei special effects, gaat CIRCA terug naar de basis.

Deze Australiërs hebben een gewaagde en nieuwe visie op het hedendaagse circus. Ze maken krachtige producties waarin circus, beweging, dans en theater subliem samenkomen. De kunstenaars van CIRCA dagen onze perceptie uit over wat er mogelijk is met het menselijk lichaam en trekken hun publiek mee in een wereld van fysieke uitdaging.

Succesvol
CIRCA is in meer dan veertig landen over zes continenten te zien geweest, en was eerder eveneens succesvol in Theater de Veste. 'What Will Have Been' is een explosieve en indrukwekkende show die door een live violist wordt begeleid en waarin de muziek van Bach zinderend samengaat met elektronica. Een voorstelling die niet onberoerd laat en je op het puntje van je stoel weet te krijgen.
Voor tickets www.theaterdeveste.nl.