Madame de Berry heeft een speciale voorstelling voor kinderen.
Madame de Berry heeft een speciale voorstelling voor kinderen.

Madame de Berry komt met nieuwe voorstelling tijdens Night at the Museum for kids

cultuur

Tijdens de Night at the Museum for kids op zaterdag 21 oktober zal Madame de Berry een try-out van een gloednieuwe voorstelling voorschotelen:  "Woont Dorothy hier?".

De theatervoorstelling wordt in het Nederlands gegeven en is voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders. Het gegeven dat de museumnacht zich dit jaar concentreert op kinderen inspireerde Madame de Berry, het theatrale alter ego van Berry Visser, tot het schrijven van een nieuwe show.

Madame de Berry is plaatselijk bekend door de voorstellingen in zijn theater. Landelijk is Berry Visser vooral bekend geworden als oprichter van MOJO. Hij omschrijft "Woont Dorothy hier" als een modern en universeel sprookje voor jong en oud, gedeeltelijk op waarheid berustend, waarbij toeval een belangrijke rol speelt.

 "Woont Dorothy hier" is ambitieus opgezet en maakt gebruik van de modernste technieken. Alle bezoekers krijgen een headset en worden tijdens hun tocht door het unieke theater van Madame de Berry verrast op geluidseffecten, bewegende beelden en special effects. Elke tien minuten vertrekt er een nieuwe groep, de eerste om 16.00 uur, de laatste om 21.00 uur.

De museumnacht is dit jaar volledig gericht op kinderen en hun gezinnen. Night at the Museum is voor iedereen gratis toegankelijk en speelt zich naast het theater van Madame de Berry af in Museum Prinsenhof Delft, Museum Paul Tetar van Elven, Prinsenkwartier en op het Sint Agathaplein.

Meer info: www.Nightatthemuseumforkids.nl.