Fotograaf Maurits Pekelharing heeft 'spiegelingen' als invalshoek gekozen en dat levert prachtige plaatjes op.
Fotograaf Maurits Pekelharing heeft 'spiegelingen' als invalshoek gekozen en dat levert prachtige plaatjes op. Foto: Maurits Pekelharing

Delftse fotograaf naar Freiberg voor fotoproject

cultuur

De Delftse fotograaf Maurits Pekelharing reist af naar Freiberg om deel te nemen aan een fotoproject, dat wordt georganiseerd door de Delftse partnerstad Freiberg. Aan dit evenement nemen fotografen uit alle partnersteden van Freiberg deel, waaronder dus ook Delft.

De bedoeling is dat deze fotografen geheel volgens hun eigen interpretaties opnames maken in en van Freiberg. Dat kan een afwisselende en boeiende reeks foto's worden. De invalshoek van waaruit Maurits Pekelharing werkt is 'spiegelingen'. En dat dat tot wonderbaarlijke waarnemingen leidt wordt al zichtbaar op zijn tentoonstelling in de Kunstsuper. Leden van de Freibergse fotoclub ontvangen en begeleiden de gasten waar nodig of gewenst. Na deze bijeenkomst, die duurt van 20 tot en met 24 september, volgt een tegenbezoek met de opdracht aan de deelnemers om de te bezoeken stad in een reeks foto's vast te leggen.

Het project wordt in januari 2018 afgerond met een boekje, waarin de beste foto's, voorzien van toelichting, zijn opgenomen.