De Acoustic Maniacs.
De Acoustic Maniacs.

Live op het Doelenplein: Acoustic Maniacs

cultuur

De Haagse band Acoustic Maniacs is zo'n 11 jaar geleden opgericht. Dit begon toen met twee muzikanten. Soms groeit het uit tot een vijfmans-formatie, wat zorgt dat de band over een breed geluid beschikt. Door de nodige ervaring is het een goed geoliede machine geworden.

De stijl van de band is te omschrijven als semi akoestische folk-rock muziek. Kenmerkend voor de band is de meerstemmige zang gecombineerd met mooie gitaar -en mandoline klanken. De aantrekkingskracht van de band zit 'm vooral in de afwisseling van modern materiaal en oude klassiekers, die op de juiste wijze worden gebracht. Van 100 procent akoestisch tot half elektrisch, van mooie luisterliedjes tot uptempo meezingers. Van The Eagles, Pink Floyd en Johnny Cash tot Avicii en Armin van Buuren.
Zondag 13 augustus komt de formatie naar het Doelenplein in Delft in een driemansbezetting. De keuze voor deze samenstelling benadrukt de intimiteit van het mediterrane plein onder de platanen in de noordhoek van het centrum. De restaurants LEF en GRK&ZO staan klaar om iedereen die komt genieten te voorzien van zomerdrankjes en -hapjes en nog veel meer. Het optreden van Acoustic Maniacs vindt plaats van 15.00 tot 17.15 uur.