Ierse muziek staat centraal tijdens het Irish Pub Festival Delft, op vrijdag 12 mei.
Ierse muziek staat centraal tijdens het Irish Pub Festival Delft, op vrijdag 12 mei.

Ierse muziek in Delftse binnenstad tijdens Irish Pub Festival

cultuur

Het Irish Pubfestival in Delft heeft vaste grond onder de voeten gekregen. Alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar klinkt er op vrijdag 12 mei Ierse muziek in de stad. Vanaf 21.00 uur is er live-muziek op acht locaties en de entree is gratis.

Drie jaar geleden werd een bescheiden start gemaakt met het Irish Pubfestival in Delft, maar zeker niet in de laatste plaats vanwege de grote publieke belangstelling is ook het aantal deelnemende kroegen gegroeid. Noel en Lynn Shannon, (The Shannons) die het festival organiseren en zelf optreden in Café Tango, voelen zich prima thuis in Delft.
"De geweldige sfeer en de typische kroegen in de historische binnenstad van Delft geven het Pub Festival de warme sfeer, die ook de pubs in Ierland zo kenmerkt", zegt Noel Shannon, geboren en getogen in de Ierse havenstad Cork.

"Wat wij ook als bijzonder prettig ervaren is dat in Delft mensen echt voor de muziek komen. We hebben het afgelopen jaar met diverse bezoekers gesproken en zij vertelden ons blij te zijn met het Irish Pubfestival. Ierse muziek hoor je immers niet dagelijks op de radio en het aantal optredens van folkbands in Nederland is ook niet bijster groot. Nu kunnen ze op één dag meerdere artiesten aan het werk zien. Diverse bezoekers trekken dan ook van kroeg naar kroeg. Dat maakt het Irish Pubfestival extra levendig."
 

Het programma (vanaf 21.00 uur):

Café Huug – Boxin' The Vox Duo                                
De Sjees – Raglan Roadworks Trio
Stadscafé De Waag – Pro Swingfolk                           
Café Ruif – Croi Trio
De Joffer – Jimmy Ellis (ENG)& Victor Lacken (IRL)  
Proeflokaal- Acting the Maggot
Café Tango – The Shannons (IRL/NL)                         
't Boterhuis – John Berry Irish Troubadour


Het evenement is in alle kroegen gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie www.irishpubfestival.nl en www.facebook.com/irishpubfestival