Carroussel kreeg lovende recensies in de dagbladen.
Carroussel kreeg lovende recensies in de dagbladen.

Carrousel: vrijdag 21 april in Theater de Veste

cultuur

Toneel, dans en muziek ontmoeten elkaar in een spectaculaire arena. De voorstelling 'Carrousel' werd lovend ontvangen door pers en publiek en komt op vrijdag 21 april naar Theater de Veste in Delft.

De voorstelling is gebaseerd op de waargebeurde en uitputtende dansmarathons die in de jaren dertig in Amerika plaatsvonden tijdens de grote depressie. 'Een zowel uitbundig als verstild theaterfeest' (Het Parool *****), 'Volslagen 'in your face'' (Trouw ****) en 'Ware theaterpoëzie' (NRC ****).

De nieuwe artistieke directeur Guy Weizman van het Noord Nederlands Toneel (NNT) trapt af met deze ongekend grote productie. Zeven acteurs van het NNT, vier dansers van Club Guy & Roni en zes musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS strijden om de aandacht van het publiek. In een poëtische, humoristische en overdonderende voorstelling, met een tekst van de Vlaamse schrijver Bernard Dewulf.

Wanneer het publiek de zaal binnenstapt zijn er al 720 uur verstreken. Van de 200 koppels zijn nog 5 dansparen over. Carrousel is geïnspireerd op de roman 'They Shoot Horses, Don't They?' en de beroemde verfilming uit 1969 van Sidney Pollack met Jane Fonda in een van de hoofdrollen. Het verhaal grijpt terug op de uitputtende dansmarathons tijdens de depressiejaren in Amerika; wedstrijden die vaak maandenlang duurden, waarbij de ellende van de een als vermaak diende voor de ander. In Carrousel bepaalt een sluwe presentator het verloop van de wedstrijd terwijl het publiek toekijkt. De deelnemers zitten gevangen in een molen die maar doordraait.

Anderstalige vrienden mee? Carrousel heeft Engelse boventitels en is gedeeltelijk Engelstalig met Nederlandse boventitels. Voor meer informatie zie www.theaterdeveste.nl.