Foto:

Column van de hoofdredacteur: Vage blik

  Column

Vanaf deze week nieuw: een column van hoofdredacteur Ruud, iets om elk weekend reikhalzend naar uit te kijken! Laat weten wat je ervan vindt, dat maakt het schrijven van de column des te zinniger én leuker. Dus schroom niet en reageer!

'KOE'
Ik pendel bijna dagelijks per scooter van mijn huisadres in Rotterdam naar het krantenkantooradres in Delft. En ja, ik ben ook maar een mens, dus dan zie je onderweg nog weleens wat. Zoals een koe. Je zult je afvragen: dus? Nou ja, bij de aanblik van dit fascinerende wezen, prominent lid van de Nederlandse 'big five', ging mijn geest met me op de loop. Associatief rolden heel veel koe-gerelateerde dingen door mijn gedachten. Niet te stuiten, stuitend veel.
Cowboy. Uiers. Borsten. Vlekken. Rorschach-test. Koeienprint. Koeien in print. Koeienvlaai. Hoe een koe een haas vangt. Dat weet je maar nooit. Oude koeien uit de sloot halen. De koe bij de horens vatten. Heilige koe. Heilige Koeman. Stierengevechten. Koeien van taalfouten. Geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Over koetjes en kalfjes praten. Koemelk. Melkkoe. Koetjesreep. Koetjes aan repen. Een waarheid als een koe. Een koe van achteren in zijn kont kijken. Het Gouden Kalf. Rijk de Gooier, eh, Gooijer. Koeioneren. Koetjes op het droge. Koevoet. Koewacht. Pink. Vaars. Je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Milka-koe. Melkuniekoeien. Ik had nog zo gezegd: geen bommetje! Koeterwaals. Koetervlamings? Mest. Zeekoe. Blaarkop. Koepoortbrug. Koepel. Koebel. Doekoe. Koeweit. Koehandel. Koeienletters. Roekoe. Bakoe. Vee. Knuffelkoe. Couveuse. Coup d'Etat. Koe lo yuk. Koefnoen. La vache qui rit. Haiku.
Zie daar maar eens chocola van te maken. Het is al eerder gelukt, zie het hierboven vermelde 'koetjesreep'. Ik hoor het je denken: Alles leuk en aardig, Ruud. Ik ben nu hier aanbeland en wat heeft deze 'koelumn' mij gebracht? Is dit een vreemde eend in de bijt? Een hond in de pot? Ben ik blij gemaakt met een dooie mus? Holy cow! Wacht: je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. De aap komt zo uit de mouw. Of blijkt het een wolf in schaapskleren, een kat in de zak? Dieren? Ik zie het verband niet. Misschien niet, maar wat dan nog? Huil je nu krokodillentranen? Mijn advies: kijk de kat uit de boom, want voor je het weet slacht je de kip met de gouden eieren. Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is, ook deze rare vogel. Associeer, leg verbanden. Probeer het eens! Huiswerk: Associeer met het woord 'liefde'. Verras jezelf...

Met liefde, Ruud

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1