Delvenaar in Beeld

bekendste delvenaar

Philip Schotsman (19 jaar, rechts op de foto), student Lucht- en Ruimtevaarttechniek, en Bernd Brinkers (20 jaar), student Industrieel Ontwerpen

- Wat zijn jullie aan het doen op de Cameretten?
“We zijn aan het wachten tot de Gall & Gall open gaat. Op de deur hing een briefje dat ze twee minuten dicht zijn.”

- Hebben jullie iets te vieren vanavond?
“We hebben vanavond een vergadering met de elf huisgenoten van ons huis aan de Voorstraat. Als ze er doorheen praten moeten ze een corrigerend drankje drinken.”

- Geen lekker drankje, dus?
“Nee, we doen er veel tabasco, tomatensap en een flinke scheut vodka in zodat degene die het moet drinken eerst een half uur met z’n hoofd onder de kraan hangt omdat z’n bek in de fik staat. Dat werkt bevorderend voor de voortgang van de vergadering, want daarna praten ze er niet meer doorheen.”

- Hebben jullie van de week nog iets leuks gedaan?
“We zijn voor het eerst in tijden weer eens in Rotterdam gaan stappen.”

- Hoe was het?
“Het was spannend om weer thuis te komen, we waren pas om half negen ’s ochtends weer in Delft. We hadden wat gedronken op de Oude Haven, maar de metro’s richting Centraal Station reden nog niet en we hadden geen geld meer voor een taxi. Dat hadden we opgedronken. Maar het was een geslaagde avond.”

- Wat is jullie nieuws van de week?
“Dat de spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea zijn toegenomen. Ik vind het niet zo zorgwekkend, het komt toch wel weer goed. Ik vind het wel leuk dat ze elkaar zitten te pesten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!